ANBI status Brabantsedag

ANBI-status Brabantsedag.

De Belastingdienst merkt de Stichting Brabantsedag aan als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent onder andere dat de Stichting via haar website een aantal gegevens openbaar moet maken. Deze gegevens zijn deels al standaard opgenomen op de website. De ontbrekende gegevens zijn opgenomen in dit document.

 • Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer dan wel het fiscaal nummer van de Stichting is: 46.70.607.
 • De Stichting Brabantsedag Heeze is een organisatie, zonder winstoogmerk, die diverse vormen van kunst- en cultuuruitingen, die voldoen aan bepaalde criteria, zo laagdrempelig mogelijk bij een zo breed mogelijk publiek brengt. Het bestuur onderkent het maatschappelijk belang van de Brabantsedag als bindmiddel binnen de gemeenschap van Heeze-Leende en erkent de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt.
 • Hoofdlijnen van het beleidsplan:
  Het totale festival dient te voldoen aan een zestal criteria. Deze criteria richten zich op de volgende aspecten:
  - kunstzinnig / artistiek
  - hoge kwaliteit / bovengemiddeld niveau
  - verwondering wekkend / boeiend
  - anders dan anders / onderscheidend t.o.v. andere festivals in Zuidoost-Brabant
  - eigentijds / ontwikkelend / grensverleggend
  - vernieuwend / origineel
  Elk programmaonderdeel dient minimaal aan drie van deze criteria te voldoen. Voorwaarde voor alle programmaonderdelen is dat ze op een professionele wijze neergezet moeten worden. De verschillende onderdelen tezamen moeten leiden tot een evenwichtig programma.
  Belangrijkste criteria voor de continuïteit en positionering in de markt zijn:
  - onderscheidend zijn en kwaliteit leveren,
  - in ontwikkeling en vernieuwend zijn door de jaren heen.
 • De bestuursleden ontvangen voor hun werkzaamheden geen financiële beloning. Vergoeding van gemaakte kosten gebeurt enkel op basis van te overleggen bewijsstukken.
 • Activiteiten Brabantsedag 2017:
  Speciaal voor dit jubileumjaar was gekozen voor een feestelijk thema: Parade van Vermaeck. Tijdens het hoogtepunt van de Brabantsedag op de laatste zondag van augustus, vormden de 16 wagenbouwgroepen een ware Parade van Vermaeck. Elke groep gaf zijn eigen draai aan wat vermaak is en kan zijn, met onderwerpen uit de cultuurhistorie van het Hertogdom Brabant. Voorwaarde was dat het onderwerp dateerde van vóór het jaar 1957. Van amusement tot leedvermaak, van volksvermaak tot griezelig plezier, van onbevangen jolijt tot pret om nieuwe technologieën, van variété tot aangenaam verpozen: in de stoet van 16 groepen trok elke vorm van vermaak voorbij.
  Tijdens het 9-daagse cultuurfestival werd een uiteenlopend aanbod gepresenteerd van kunst, straattheater, muziek, cabaret en vermaak. Met exposities, concerten en theatervoorstellingen voor alle leeftijden. Er was een kunstmarkt ingericht en een horecaplein waar streekproducten werden verkocht.

Brabantsedag begroting en exploitatie - 2016

RAAD VAN ADVIES EN AANBEVELING

Sinds 2016 heeft de Brabantsedag een opvolger van haar Commissie van Aanbeveling. Met de Raad van Advies en Aanbeveling is nieuwe kennis en ervaring in huis gehaald om kritisch mee te denken en te adviseren over de toekomst van het evenement.
Naast het uitbrengen van advies is de Raad ook opgericht om deuren te openen bij belangrijke netwerken en organisaties in de provincie Noord-Brabant ten behoeve van nieuwe ontwikkelingen. Op deze manier hoopt de Stichting Brabantsedag nieuwe partners en sponsoren aan het evenement te binden en de banden met bestaande te versterken.

Samenstelling
De Raad bestaat uit deze vijf personen: Jack Mikkers (burgemeester Veldhoven), Harrie Timmermans (gemeentesecretaris Heusden en voorzitter supportersvereniging PSV), Edzo Doeve (algemeen directeur coöperatie DELA en bestuurslid Promoters Van Abbemuseum) Ronald Lamé (Joh. Mourik & Co. Holding) en namens de wagenbouwers, Léon van Aubel (senior adviseur BDO Consultants)

“Als adviseur en als bruggenbouwer tussen het evenement en organisaties draag ik, zowel binnen als buiten de regio, graag mijn steentje bij. Ik denk dat we met de oprichting van de Raad van Advies en Aanbevelingen een goede stap richting de toekomst van de Brabantsedag zetten”, aldus Edzo Doeve.