10-08-2017

Zestigste Brabantsedag viert jubileum met bijzonder optreden

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag opent het rollend theaterspektakel van negendaagse cultuurfestival Brabantsedag met een bijzonder optreden. Niemand minder dan voormalig cultuurgezant Gerard van Maasakkers en zijn band en Björn van de Doelen gaan aan de optocht vooraf.

Dit jaar start de cultuurhistorische ‘Parade van Vermaeck’ al om 13.30 uur. Voor de optocht met zestien huizenhoge, rollende theaterdecors, spel en muziek rijdt een extra wagen. Daarop zullen Gerard van Maasakkers en zijn band live spelen, samen met Björn van der Doelen; een unieke gelegenheidscombinatie van beide Brabantse zangers en liedjesschrijvers.

Gerard was op bevlogen wijze cultuurgezant van de Brabantsedag. Zijn opvolger is sinds 2014 singer-songwriter en oud-profvoetballer Björn van der Doelen.

Gerard maakte al ooit het lied ‘de optocht trekt voorbij’ dat ging over de optocht in Heeze. Nu is hij daar zelf onderdeel van.

Optochtkaarten á 10 euro zijn nog verkrijgbaar via www.brabantsedag.nl of op zondag 27 augustus aan de kassa’s van het evenement. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree dit jaar gratis.

Deel dit bericht
Terug