02-11-2017

Brabantsedag: Na 60 jaar jonger dan ooit!

Getriggerd door het zestigjarig jubileum zijn we sinds begin 2016 al bezig met de toekomst van de Brabantsedag. Geholpen door de Raad van Advies, oriënteert de organisatie zich op de toekomst van het evenement. We hebben alle vrijwilligers gevraagd wat de Brabantsedag over twintig jaar wil zijn. Uit alle reacties bleek heel duidelijk: de optocht moet blijven, no matter what.

Om dat voor elkaar te krijgen in een snel veranderende wereld, moeten we nu al stappen zetten. - Er zijn steeds minder mensen bereid om vrijwilligerswerk te doen, - sponsorbudgetten lopen al jaren terug en - er zijn steeds meer evenementen en andere vrijetijdsbesteding waar mensen uit kunnen kiezen.

Daarom hebben we alle middelen nodig voor de optocht, die zeker niet mag wegvallen. We focussen op een complete dag vermaak voor onze 30.000 bezoekers; voor, tijdens en na de optocht. Dat vraagt om een concept. Deze rode draad moet ervoor zorgen dat die laatste zondag van augustus één geheel wordt met de optocht, een complete dag belevenement wordt. Dan kun je namelijk heel eenvoudig uitleggen wat de Brabantsedag is. Daar zijn we volop mee bezig. Half november verwachten we een eerste concept te hebben.

Sowieso blijven de belangrijkste, vooral lokale activiteiten die niet vermarkt werden en worden buiten de gemeente Heeze-Leende. Ze blijven onderdeel van de Brabantsedag: - het openingsfeest op de zaterdag in de week voor de optocht, - de kinderoptocht, om een nieuwe lichting wagenbouwers te motiveren en - de kindermiddag.

Deel dit bericht
Terug