31-05-2018

Heezer activiteiten rondom Brabantsedag

HEEZE – Afgelopen week presenteerde Stichting Brabantsedag de plannen voor de Brabantsedag nieuwe stijl. De rollende theaterparade blijft het hoogtepunt van het belevenement. Er zijn en blijven natuurlijk ook ‘feestjes’ voor de lokale gemeenschap zelf. 

Het negendaagse karakter van Brabantsedag is losgelaten. Het weekend voor de theaterparade is echter nog steeds het domein van de kinderparade en aansluitend het openingsfeest voor de wagenbouwers.

Kinderparade

De kinderparade, dit jaar voor de tweede keer, laat aanstormende wagenbouwers, ontwerpers en acteurs van 6 tot 14 jaar door Heeze paraderen met hun verrassend creatieve vondsten binnen het thema ‘van Ravenstein naar Roosendaal’. Dat doen ze alleen of samen met broer, zus, met vrienden of vriendinnen, of met klas- of teamgenootjes. Kinderen tot 6 jaar mogen meedoen met begeleiding van een ouder. Aanmelden voor de kinderparade kan tot 1 augustus op brabantsedag.nl/kinderparade. Daar staat ook alle informatie erover, inclusief de route.

Kinderparade, zaterdag 18 augustus, start 19.00 uur


Openingsfeest

De kinderparade eindigt op het Gemeentehuisplein waar alle wagenbouwersgroepen hun jonge collega’s met applaus zullen ontvangen. Dat is ook het startteken voor het openingsfeest in de tuin van het gemeentehuis.

Openingsfeest, zaterdag 18 augustus, vanaf 20.00 uur

Vrienden van de Brabantsedag-avond

Nog een traditie die overeind blijft: de avond van en voor Stichting Vrienden van de Brabantsedag. Vrijdagavond 24 augustus in Dorpshuis ’t Perron belooft het een bruisende avond te worden. De donateurs en vrienden ontvangen binnenkort hun uitnodiging en meer informatie. Meer over de Vrienden van de Brabantsedag op vriendenbrabantsedag.nl.

Vriendenavond, vrijdag 24 augustus vanaf 19.30 uur (alleen op uitnodiging)


Kindermiddag

Terwijl grote Heezenaren op zaterdag de laatste hand leggen aan hun creaties voor de rollende theaterparade van zondag, worden kleine Heezenaren vermaakt in de gemeentehuistuin van 14.00 tot 17.00 uur. Vanzelfsprekend is er van alles te beleven en te knutselen, inclusief wat lekkers.

Kindermiddag, zaterdag 25 augustus, vanaf 14.00 uur

Deel dit bericht
Terug