Kinderparade Brabantsedag 2022

De allereerste Brabantsedag was 63 jaar geleden. Die zag er anders uit dan nu, want de optocht was kort en de wagens waren veel kleiner. Aan de grote, rollende theaterparade van de Brabantsedag kan iedereen meedoen, van jong tot oud. Maar, er is sinds 2017 ook een speciale parade voor alléén kinderen: de kinderparade.

Waarom is de kinderparade zo gaaf?

Nu de theaterparade zo groot is geworden, kunnen kinderen niet altijd meedenken aan de wagen. Speciaal daarom is er de kinderparade: alle kinderen kunnen hier laten zien hoe goed ze, alleen of samen, kunnen samenwerken, ontwerpen en bouwen. Wie weet ben jij over een paar jaar wel de nieuwe ontwerper, de bouwer, de kledingmaker, of de geluidstechnicus van een van de wagenbouwersgroepen!

Wie mogen er meedoen?

Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema "Met verve" hun eigen idee te ontwerpen. Dat mag je alleen doen, met je broer(tje) of zus(je), met vriend(inn)en of klasgenoten, met neven en nichten of met teamgenootjes. Je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep, maar dat mag wel. Kinderen van 0 tot 6 jaar mogen óók meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder.

Waar is het?

De kinderparade vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Berkelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, naar de tuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de gemeentehuistuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

Wanneer is het?

De kinderparade wordt gehouden op zaterdag 20 augustus 2022, om 19.00 uur.

Iedereen prijs!

Iedereen doet heel goed zijn of haar best. Daarom krijgen alle deelnemers aan de kinderparade een prijs; een klein aandenken.

Wat mag wel, wat mag niet?

Je verzint een onderwerp binnen het thema 'Met Verve" Daar omheen maak je een wagen, en daar kunnen spel, muziek en grime bij horen maar je mag ook alleen iets van spel laten zien.


Wat mag niet?

- Wagens – voertuigen mogen geen motor hebben
- Het is niet toegestaan is om stilstaand spel uit te voeren. 
- Dieren mogen niet meedoen in de parade
- Te hard geluid waar andere deelnemers last van hebben
- Troep achterlaten
- Niet schrijven op de straat (behalve met stoepkrijt)
- Geen kwetsende dingen doen of zeggen
- Geen vuur.

Wat mag wel?

- Omgebouwde skelters, steps, fietsen, bolderkarren
- Een voertuig hoeft niet, je mag ook als loop- of dansgroep meedoen
- Meedoen mag in een groep of alleen
- Zelf muziek maken


Vragen?

Als je vragen hebt, kun je een email sturen naar info@brabantsedag.nl, maar je mag ook langskomen op het kantoor van de Brabantsedag. Het kantoor is in de hal van dorpshuis ’t Perron (naast de bibliotheek).

*
Geeft zich op voor deelname aan de Kinderparade 2022 van de Brabantsedag.

*
*

Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken en heb in de privacyverklaring gelezen wat de Brabantsedag wel en niet met mijn gegevens doet.