De grootste theaterparade van het jaar!

Brabantsedag Heeze, de grootste theaterparade van het jaar! Iedere laatste zondag van augustus worden bijna 30 duizend bezoekers overdonderd door de ongeëvenaarde belevenis van de Brabantsedag. Een uniek evenement boordevol cultuur en vermaak voor jong en oud. Maar liefst 16 wagenbouwersgroepen met meer dan tweeduizend acteurs trekken door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors.

Het publiek wordt geboeid met expressief of juist vertederend toneelspel. Ernst en humor, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van Hertogdom Brabant op een geheel eigentijdse wijze tot leven.

Rond de bekende rollende theaterparade van de zestien wagenbouwersgroepen is een gastvrij festivalprogramma samengesteld, zodat de vele duizenden bezoekers de gehele dag vermaakt worden.

De laatste zondag van augustus is het domein van de drukbezochte, huizenhoge rollende theaterparade (35.000 bezoekers tijdens de jubileumeditie in 2017).

De theaterparade staat centraal in het complete dagje uit. Rond de parade, die start om 13.30 uur, is er van 10.00 uur tot 20.00 uur een feestelijk festivalprogramma. Op vijf in stijl aangeklede sfeerpleinen voor jong en oud bij het paradeparcours zijn er muziek, theater, entertainment, vertier en horeca.