Volop vermaak, muziek en gezelligheid

Op de zaterdag voor de grootste theaterparade van het jaar is van alles te beleven in Theater Gemeentehuistuin. De Kindermiddag en een middag vol muzikaal en theatraalprogramma wat tot in de avond doorgaat in de Parelnacht. Ben jij er bij?


Kindermiddag - Gemeentehuistuin

Zaterdag 26 augustus, vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur

Terwijl papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes de laatste hand leggen aan de rollende theaterdecors, zijn de kinders onder de pannen in de Gemeentehuistuin.

Uiteraard kunnen ze daar paalklimmen, broodbakken, timmeren, grimeren en knutselen. Ook het verrassingskraampje, de ijsjes en de stoommachines ontbreken niet voor een middag vol plezier!

Middag vol Vermaak - Gemeentehuistuin

BJORN VAN DER DOELEN SOLO

In Heeze behoeft Brabantsedag-ambassadeur Bjorn van der Doelen geen introductie. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Een verhalenverteller pur sang. Geen poëtisch gelul, maar ware woorden. “Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. … Over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw da kan”. Soms een bietje ongemakkelijk, maar bovenal goudeerlijk.

Met een knipoog noemt hij zichzelf De Parel van Brabant. Volkomen terecht! Goed voor een schat aan keimooie, superrake, gevoelige liederen. Mooi as ge d’r bij bent, houdoe wàr!

Live muziek 14.45-15.15 / 15.45-16.15 Theater Gemeentehuistuin , zaterdagmiddag 26 augustus, Brabantsedag Heeze

BOOT

Zie ik het goed? Staat daar een Antonov An-2? Jazeker, ook al ontbreken de voorkant, propeller en de vleugels, je kunt gewoon instappen voor een heuse boot- en onderzeeërtocht. Natuurlijk ga je ook echt de lucht in, beloofd. Er is plek voor 25 avonturiers. Toeschouwers worden meegenomen en zien hoe de co-piloot van buitenaf de trukendoos opengooit om de voorstelling binnen extra spectaculair te maken.

Bij BOOT (beeldend theatermaker Vincent de Rooij, Daan Mathot) draait het om hilarische spelscènes, onverwachte wendingen, spectaculaire decorwisselingen en absurdistisch optische illusies. Niks is wat het lijkt.

Live theater, 14.00 - 13.45 (om het halve uur vanaf 12-25 pers.), Theater Gemeentehuistuin, zaterdagmiddag 26 augustus, Brabantsedag Heeze

LUC VAESSEN ‘DE MARSKRAMER’

Luc (zanger, accordeonist, componist en tekstschrijver) loopt met zijn huifkarretje rond over het parcours. Waar je hem ook tegenkomt, geniet je van zijn mooie liedjes, allemaal al even prachtig uitgevoerd. Liedjes van Jacque Brel, Louis Neefs, Toon Hermans, Bots, The Dubliners, Don McLean, Leonard Cohen en zoveel meer. Een mooie mix van Nederlands-Engelstalig repertoire met een vleugje Frans. Daar blijft het niet bij. Voorbijgangers worden theatergenoten met mooie en/of ludieke taferelen tot gevolg.

Vaessen weet als geen ander wat het belangrijkste element is van straattheater: juist ja, interactie met het publiek. Nu, dat zit bij hem en de Brabantsedag wel snor.

Live muziek en theater, 14.00 – 14.30 / 15.00 – 15.30 /16.-- - 16.30 / 17.00 - 17.30 Theater Gemeentehuistuin, zaterdagmiddag 26 augustus, Brabantsedag Heeze

MAD SCIENCE FUNSTATIONS

Wie zegt dat leuk en leerzaam niet samengaan? De gekke professoren in hun labjassen van Mad Science hebben alles in huis om kinderen (en volwassenen) gek te maken van wetenschap en techniek. Versla jij je vrienden bij het schieten met een vortexkanon? Of bouw je je eigen elektrisch circuit en experimenteer je zelf met droogijs? Vast en zeker een en al verbaasde en trotse gezichten. Ieder kind vermaakt zich opperbest.

Mad van science? Ja, onder de bezoekertjes van de Brabantsedag bevinden zich de ontdekkers en wetenschappers van de toekomst. Eureka!

Live theater, 14.00 - 17.45 doorlopend Theater Gemeentehuistuin, zaterdagmiddag 26 augustus, Brabantsedag Heeze

MAD SCIENCE SHOW

Bij het thema van deze Brabantsedag ‘Eureka!’ hoort een show waarin je kennismaakt met de hoogtepunten van de wetenschap. Laat je versteld staan door de krachten van de natuur en ervaar knallende experimenten. Dit wil je niet missen!

Mad Science is wereldwijd actief en brengt de liefde voor wetenschap op een unieke, praktische manier naar miljoenen in de leeftijden van 5 tot en met 99 jaar! Vandaag een voorproefje, morgen meer.

Live theater 14.00 – 14.15 uur / 16.45 – 17.15 Theater Gemeentehuistuin, zaterdagmiddag 26 augustus, Brabantsedag Heeze

TRIO VRIJ VROLIJK

Een receptie, bruiloft, verjaardag, borrel of - zoals vandaag – het Brabantsedag festivalstraattheater: Eric Bogers, Wiljan van Gerven en Werend Berkers zijn graag van de partij.. In combinatie met de contrabas, gitaar en accordeon zorgt het trio voor een nostalgische, vrolijke sfeer. De muziek nodigt het publiek uit om mee in te zetten, maar je kunt er gewoonweg ook lekker bij kletsen.

Op het repertoire staan bekende meezingers in het Nederlands, Engels en un petit peu in het Frans. Meerstemmig, dus zing gerust uit volle borst een partij mee.

Live muziek, 17.15 -19.00 Theater Gemeentetuin, zaterdagmiddag- en avond 26 augustus, Brabantsedag Heeze

TUKKERSCONNEXION SOAP STUNTERS

No guts, no glory, no legend, no story. Dat is hét credo van de ‘Soap Stunters’. Dit zijn de vedettes van weleer én ook de helden van het heden. Ze brengen een stunt die nog nooit live is vertoond, maar ook nog nooit eerder onder deze omstandigheden live vertoond kòn worden. Tot vandaag! Vast en zeker, vandaag krijgen ze een heldenstatus en schrijven ze geschiedenis. Hier wil je bij zijn!

Ten overstaan van het voltallige Brabantsedag publiek: “Tada, hooggeëerd publiek, u bent getuige van een heroïsche actie. Applaus voor de ongeëvenaarde Soap Stunters”.

Live theater 14.15-14.45 / 15.15-15.45 / 16.15-16.45, zaterdagmiddag 26 augustus, Brabantsedag Heeze

Parelnacht

Zaterdagavond 26 augustus is de Parelnacht in de gemeentehuistuin in Heeze. Een heerlijke avond vol gezelligheid en de beste muziek! Opwarmen voor de Brabantsedag, de dag erna!


Theater Gemeentehuistuin

TRIO VRIJ VROLIJK

Een receptie, bruiloft, verjaardag, borrel of - zoals vandaag – het Brabantsedag festivalstraattheater: Eric Bogers, Wiljan van Gerven en Werend Berkers zijn graag van de partij. In combinatie met de contrabas, gitaar en accordeon zorgt het trio voor een nostalgische, vrolijke sfeer. De muziek nodigt het publiek uit om mee in te zetten, maar je kunt er gewoonweg ook lekker bij kletsen.

Op het repertoire staan bekende meezingers in het Nederlands, Engels en un petit peu in het Frans. Meerstemmig, dus zing gerust uit volle borst een partij mee.

Live muziek, 17.15 -19.00 Theater Gemeentetuin, zaterdagmiddag- en avond 26 augustus, Brabantsedag Heeze

BJORN VAN DER DOELEN SOLO

In Heeze behoeft Brabantsedag-ambassadeur Bjorn van der Doelen geen introductie. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Een verhalenverteller pur sang. Geen poëtisch gelul, maar ware woorden. “Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. … Over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw da kan”. Soms een bietje ongemakkelijk, maar bovenal goudeerlijk.

Met een knipoog noemt Björn van der Doelen zichzelf De Parel van Brabant. Volkomen terecht! Goed voor een schat aan keimooie, superrake, gevoelige liederen. Mooi as ge d’r bij bent. Houdoe wàr!

Live muziek, 19.00 – 19.45 Theater Gemeentehuistuin , zaterdagavond 26 augustus, Brabantsedag Heeze

(Status Quo) Tribute Band Status Quo Forever

Wil je de hits van Status Quo, dan krijg je de hits van Status Quo en meer. Zoveel mogelijk als er in het optreden passen! Wie heeft er niet al luchtgitaarspelend op de dansvloer gestaan tijdens Roll Over Lay Down? De band zit dicht op het origineel en daarmee neemt de SQTband van Nederlandse bodem op het Europese vasteland een unieke positie in. Met je neus dicht op de sound, proef je de energie en beleef je de dynamiek live.

Wagenbouwers en iedereen die al in de startblokken staat voor de 64e Brabantsedag: kom alvast even opladen bij (Status Quo) Tribute Band Status Quo Forever.. Natuurlijk komen alle grote hits voorbij tijdens deze ode aan Engeland’s nr. 1 hitmachine.

Live muziek 20.45 – 22.30 Theater Gemeentehuistuin , zaterdagavond 26 augustus, Brabantsedag Heeze