05-08-2019

Brabantsedag luistert

HEEZE – Naar aanleiding van suggesties en opmerkingen van bezoekers voert de organisatie van Brabantsedag Heeze dit jaar verbeteringen en veranderingen door, om de gastvrijheid nog Brabantse(dagge)r en beter te maken!

Het bestelsysteem voor tribunekaarten is verfijnd. Dit jaar kunnen bezoekers, net als in reguliere theaters, zelf hun plaatsen bepalen. Het aantal tribuneplaatsen, die jaarlijks steevast zijn uitverkocht, is verhoogd. Er zijn dit jaar zo’n 2.300 zitplaatsen in de vrije verkoop (via de website, eventueel resterende tribunetickets op de dag zelf bij de infostand).

We zitten weer op het ‘oude’ aantal kassaposten, dus ingangen. De kassa’s aan de Sint Nicasiusstraat en Pastoor Spieringslaan komen weer terug, na opmerkingen van vaste bezoekers die deze route altijd gewend waren (en vorig jaar een stukje moesten omlopen). Alle kassa’s hebben scanners voor e-tickets (geprint of op de telefoon).

Dit zijn alle kassaposten (en dus de ingangen van openluchttheater Heeze): K1 Ginderover, K2 Oude Stationsstraat, K3 Emmerikstraat, K4 Schoolstraat, K5 Molenstraat, K6 Sint Nicassiustraat, K7 Prins Bernhardlaan, K8 Geldropseweg, K9 Pastoor Spieringslaan, K10 Strabrecht en K11 Boschlaan.

Steeds meer Brabantsedag-gasten zijn goed bezig en komen (gezond) op hun stalen ros. Daarom komen er dit jaar twee bewaakte fietsenstallingen bij. De stallingen worden vakkundig bemenst en bewaakt (van 10.00 tot 18.00 uur) door scoutingvrijwilligers uit Geldrop, en dat voor 1,- euro per fiets (0,50 euro per kinderfiets en 2,- euro per scooter/brommer). Hier zijn alle fietsenstallingen te vinden: F1. Europalaan, F2. Leenderweg, bij de Welkoop, F3. Ginderover bij dierenspeciaalzaak Beelen, F4. Dorpshuis ’t Perron, F5 Molenstraat, parkeerplaats achter de Action en F6 Deken de Bruijnplein.

Eveneens op veler verzoek: méér sanitair. Er zijn voortaan toiletvoorzieningen op alle officiële Brabantsedag-parkeerplaatsen. Ook langs het paradeparcours komen er meer wc’s. Neem dus gerust een extra drankje!

Het paradeparcours zelf is verlengd, vanwege het groeiende aantal bezoekers. Nu kunnen meer mensen een plekje vinden langs het parcours. Waar voorheen de grootste theaterparade van het jaar halverwege de Ginderover begon, is het officiële startpunt nu het kruispunt Industrieweg-Ginderover.

De bewegwijzering is uitgebreid én in de theatrale, nieuwe huisstijl van Brabantsedag uitgevoerd. In combinatie met de uitvouw-plattegrond kunnen bezoekers nog makkelijker alle faciliteiten in ‘Theater Heeze’ vinden.

En tenslotte nog een belangrijke groep waar we goed naar luisteren en waarmee we collegiaal en prettig samenwerken: onze stakeholders gemeente Heeze-Leende, de parate hulpdiensten (maar hopelijk nooit in actie hoeven komen) en andere verenigingen en stichtingen in Heeze voor bijvoorbeeld het welwillend gebruik van de banierhouders en het Sint Maartenshuis.

Deel dit bericht
Terug