05-09-2019

Hergebruik Brabantsedag wagens

De Brabantsedag wagens worden niet allemaal afgebroken: Veel van de wagens of onderdelen daarvan vinden een tweede bestemming.
Zo zijn de schapenkoppen van De Laarstukken (Wolvenjacht Cuijk in 1815) verkocht. De wachttoren van Ietskes Schif (Gevlucht uit Kamp Vught) gaat naar gemeente Heeze-Leende en wordt gebruikt bij de WO2-herdenking van de bevrijding en het bevrijdingsfestival op 22 september en andere onderdelen van de wagen gaan waarschijnlijk naar Kamp Vught.
Labelfabriek Van Engelen&Evers wil het door vriendengroep Schenkels gemaakte oude beeldmerk (wagen: Het Stille Verzet) van de fabriek overnemen.
De wagen van De Oude Ambachten (de Udensche Courant) wordt verhuurd aan muziekfestival Op Dreef in Reuver, dit weekend. De wagen ging afgelopen weekend op transport.
Met delen van de wagen van vriendenkring De Rijten (De Blijde Intrede) wordt het festivalpodium van Into the Woods gemaakt en de fraaie constructie van het Vincent van Gogh-schilderij Sterrennacht (van Bouwerij Skon) gaat waarschijnlijk in bruikleen naar het Vincentre in Nuenen.

Ook de kostuums vinden steeds gretiger aftrek. Ze vinden hun weg vooral naar carnavalsverenigingen en theatergezelschappen. Voordeel hier: er vindt geen algehele vernietiging plaats daags na de parade en er is dus meer tijd voor verkoop.

Tekst: https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/groeimarkt-voor-brabantsedag-parademateriaal~ade11315/

Deel dit bericht
Terug