07-11-2019

Met verve: thema van de 63e Brabantsedag Heeze

HEEZE – De 63e Brabantsedag Heeze op zondag 30 augustus 2020 gaat in het teken staan van ‘met verve’. Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens de drukbezochte themapresentatie in ’t Perron.

De themacommissie koos na ampel beraad voor deze kernachtige en speelse verwijzing naar de Brabantse schilderkunst. ‘Met verve’ knipoogt niet alleen naar verf en schilderen maar geldt ook als eerbetoon aan alle wagenbouwers en vrijwilligers die elk jaar weer met verve en gusto werken aan het evenement Brabantsedag.

Voor de uitwerking van het thema is een uitgebreide lijst samengesteld van schilders die voor 1 januari 1958 zijn geboren binnen de grenzen van het Hertogdom Brabant (volgens overzichtskaart 2011). De wagenbouwers kiezen van één van de schilders op deze lijst een schilderij (dus geen grafisch werk of tekening).

Ze mogen zich door dit schilderij op allerlei manieren laten inspireren (afbeelding, inspiratie/aanleiding, techniek, stroming etc.) maar het niet letterlijk weergeven. De afbeelding of het verhaal van het gekozen schilderij mag dus niet naverteld of -gebouwd worden en elke schilder mag in de grootste theaterparade van het jaar slechts één keer voorkomen.

Op 30 augustus zal daarmee een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze trekken.

Deel dit bericht
Terug