18-03-2020

Stand van zaken Brabantsedag

Op dit moment verandert de wereld met de dag, met de week. Heeft dit invloed op de organisatie van de aankomende Brabantsedag op zondag 30 augustus? Daarop kan niemand nu een antwoord geven.

Wat we wel kunnen zeggen is het volgende: Als bestuur van Stichting Brabantsedag volgen we de richtlijnen van het RIVM. Ieders gezondheid staat voorop. Alle vergaderingen zijn opgeschort en overleg gebeurt per telefoon en andere media. Achter de schermen gaan de voorbereidingen voor de 63ste Brabantsedag door. Elk besluit dat nu nodig is om de voortgang te bewaken, wordt genomen met de kennis en wijsheid van nu, met als enige doel de grootste theaterparade van het jaar verantwoord door de straten van Heeze te laten trekken.

Voor nu: zorg en wees lief voor elkaar, houd afstand en blijf gezond. En ben extra lief voor de medische en zorgwerkers onder onze duizenden wagenbouwers en vrijwilligers die nu zo hun best – moeten – doen voor ons allemaal.


De 63e Brabantsedag zit in de fase van voorbereiding. Die voorbereiding loopt al sinds begin september vorig jaar. Eigenlijk al de dag na de 62e Brabantsedag.

Voor de uitbraak van virus is er al een heel groot deel van de voorbereiding in gang gezet of zelfs al afgerond. Denk aan de uitrol van het jaarthema Met Verve, de opdracht aan de wagenbouwers, het ontwerp van de promotie-uitingen, de selectie van artiesten, enz. De onderwerpen worden afgerond maar pas later gecommuniceerd, zoals gebruikelijk in mei-juni.

Sinds de uitbraak gebeurt onze voorbereiding binnen de richtlijnen van het RIVM. We beperken sociaal contact, vergaderen gebeurt bijvoorbeeld via Skype. Dit is even wennen, maar werkt prima.

Van een go / no go moment is zeker nog geen sprake. Alles is gericht op een geslaagd en verantwoord evenement op zondag 30 augustus 2020.

Niemand weet hoe deze crisis verder zal verlopen en speculeren heeft geen zin. Onze wagenbouwers beginnen normaliter begin juni aan het bouwseizoen. Maar met de saamhorigheid en creativiteit van onze vrijwilligers zit daar ook wel enige rek in. Er is dus nog veel tijd. En mochten we voor keuzes komen te staan, dan nemen we die ook altijd in overleg met de wagenbouwgroepen.

Deel dit bericht
Terug