23-06-2020

Brabantsedag: de LEGO editie door Stichting Vrienden Wagenbouwers

HEEZE - Geen parade door de straten, geen bouwtenten, geen openingsfeest, geen kinderparade en geen slotfeest zoals we gewend zijn ieder jaar. Maar iets geheel nieuws waarbij alle zestien de wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag intensief betrokken worden. Stichting Vrienden Wagenbouwers organiseert dit jaar voor de deelnemende wagenbouwersgroepen een LEGO®-editie van de Brabantsedag en kreeg medewerking van diverse sponsoren, de gemeente en de Brabantsedag zelf.

Inmiddels is er door diverse bedrijven uit Heeze de helpende hand toegestoken middels sponsoring waardoor er voor iedere wagenbouwersgroep 15.000 bouwsteentjes beschikbaar zijn.

De LEGO® steentjes zullen op een ludieke manier overhandigd worden aan de wagenbouwersgroepen die een wagen gaan nabouwen die zij de afgelopen 62 jaar al eens in het groot gebouwd hebben. ‘’We krijgen straks dus zestien prachtige LEGO® wagens die tentoongesteld gaan worden bij diverse winkeliers en bedrijven in het centrum van Heeze. Hierdoor krijgt iedereen de gelegenheid deze na 30 augustus te aanschouwen gedurende de gehele maand september. De wagenbouwers van de Brabantsedag kunnen dus toch aan de slag want een jaar overslaan, dat willen de wagenbouwers niet!’’, aldus de Stichting Vrienden Wagenbouwers.

Nadat de LEGO® creaties tentoongesteld zijn, zullen alle LEGO® blokjes gedoneerd worden aan sociaal maatschappelijke doelen in de gemeente Heeze-Leende.
Op die manier laten de wagenbouwers zien dat zij middenin de samenleving staan want de Brabantsedag is niet allen van de wagenbouwers maar van iedereen en voor iedereen! Meer informatie volgt de komende weken.


Bron: Stichting Vrienden Wagenbouwers

Deel dit bericht
Terug