28-04-2021

63ste Brabantsedag Heeze wordt wederom verplaatst

Met pijn in het hart heeft het bestuur van de Stichting Brabantsedag ook voor dit jaar moeten besluiten de 63ste Brabantsedag in Heeze geen doorgang te laten vinden. De grootste theaterparade van het jaar stond gepland op zondag 29 augustus. Alhoewel de verwachting is dat er eind augustus veel mogelijk zal zijn, biedt het openingsplan, welke de Rijksoverheid 13 april jl. bekend heeft gemaakt, te veel onzekerheden in aanloop naar de parade.

De geschetste stappen in het openingsplan gaan op z’n vroegst in per genoemde data. Deze data brengen met name het fysieke bouwproces, welke 1 juni 2021 van start zou gaan, dermate in gevaar dat het niet mogelijk is om op verantwoorde wijze, zonder in te boeten aan kwaliteit die bij ons evenement hoort, de Brabantsedag door te laten gaan.

Dit besluit van de Stichting Brabantsedag is tot stand gekomen na uitvoerig overleg met wagenbouwers, vrijwilligers en overheidsinstanties. Het algemene gevoel overheerst dat er in augustus veel meer mogelijk zal zijn, echter is dit voor onze parade en de bijbehorende voorbereidingen te laat.

Het openingsplan, met mogelijk vergaande versoepelingen eind augustus, biedt volgens het bestuur wel kansen. Daarom wordt komende periode benut om te kijken wat in dat geval wel georganiseerd kan worden in het weekend van 28-29 augustus 2021. Hiervoor is een werkgroep opgericht, bestaande uit bestuursleden, vrijwilligers en wagenbouwers. Wij spreken de hoop uit dat we elkaar dan mogen treffen om de saamhorigheid, welke hoort bij de Brabantsedag, te vieren.

De theaterparade van de 63ste Brabantsedag zal zondag 28 augustus 2022 weer door de straten van Heeze trekken.

Bestuur Stichting Brabantsedag Heeze

Deel dit bericht
Terug