12-07-2021

Alternatief evenement in ijskast na nieuwe coronamaatregelen

Afgelopen week hebben we met veel plezier en enthousiasme kunnen melden dat we een alternatieve invulling voor ons Brabantsedag-weekend hebben gevonden. Met De Grootste Theaterkeuken van het jaar konden wagenbouwers bouwen aan een decor, theater maken voor bezoekers en elkaar ontmoeten. Want de saamhorigheid die zo kenmerkend is voor ons evenement moeten we koesteren en borgen. Door de mooie zomer die het kabinet ons voorspiegelde en de vergaande versoepelingen stonden alle lichten ook op groen om het gelanceerde alternatief voor de theaterparade te bieden. Tot afgelopen vrijdag.

We hadden nooit gedacht dat de ruimte voor evenement zo snel weer zou worden beperkt. De restricties gelden weliswaar tot en met 13 augustus, 2 weken voor ons event, maar de opzet van het gepresenteerde alternatief vraagt de nodige voorbereiding van onze wagenbouwers en vrijwilligers. Vanwege de onzekerheid en voorbereidingen die noodzakelijk zijn bij dit concept heeft Stichting Brabantsedag besloten om het evenement in huidige opzet niet door te laten gaan. Dat betekent niet dat de Theaterkeuken definitief van de baan is. Het concept is enthousiast ontvangen en te mooi om niet op een ander moment een keer uit te voeren. We beraden ons nog over een geschikt moment in de toekomst.

Stilzitten doen we ondertussen niet! Als de maatregelen voor evenementen half augustus worden versoepeld, zullen we alles in het werk stellen om elkaar te kunnen ontmoeten, het liefst in het laatste weekend van augustus of zo snel als kan. Een moment voor alle betrokkenen om met elkaar vooruit te kijken. Het blijft helaas nog even afwachten of het mogelijk is. We houden jullie op de hoogte!

Vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Brabantsedag Heeze

Deel dit bericht
Terug