13-08-2021

Brabantsedag Paradeplaatjes, Paradepaaltjes en Paradepraatjes

Om het Brabantsedaggevoel levendig te houden, zijn er de komende weken diverse activiteiten.

Zondag 29 augustus tot en met vrijdag 24 september 2021

Het laatste weekend van augustus zomaar voorbij laten gaan is geen optie. Daarom verrijzen er 17 torens in het dorp, langs het paradeparcours van de rotonde bij de kerk tot aan Intertoys. De torens zijn een verlengstuk van het geslaagde paradeplaatjes-verzamelalbum en heten daarom ‘Paradepaaltjes’.

Op de torens wordt de historie van de wagenbouwersgroepen met foto’s in beeld gebracht. Via de QR-code bij elke Paradepaal zijn ook mooie achtergrondverhalen per groep te beluisteren; een herinnering aan een bijzondere wagen, een prijswinnende wagen of een mooie gebeurtenis tijdens het bouwseizoen. Elke wagenbouwersgroep heeft een uniek Paradepraatje, ingesproken door een wagenbouwer van de groep.

Er is een toren voor iedere wagenbouwersgroep en eentje voor de vrijwilligers van Stichting Brabantsedag. Wagenbouwers, inwoners van Heeze en andere betrokkenen kunnen zo tot en met vrijdag 24 september herinneringen ophalen aan de Brabantsedag.

Ruilmiddag Paradeplaatjes
Zondag 29 augustus 12.00 tot 15.00 uur

Heb je het verzamelalbum nog niet compleet? Je spaart nog tot en met zondag 29 augustus bij de 28 deelnemende Heezer ondernemers.

Bovendien is er op zondag 29 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur op het Gemeentehuisplein de Paradeplaatjes-Ruilmiddag, waar je plaatjes kunt ruilen en zo je ontbrekende of favoriete plaatje(s) scoren.

Verzamelalbum al compleet? Spaar dan voor een extra boek om cadeau te geven of voor inwoners die nog niet alle plaatjes compleet hebben.

Deel dit bericht
Terug