13-07-2022

Acteur Mike Weerts nieuwe ambassadeur Brabantsedag

HEEZE - Brabantsedag kent fans in binnen- en buitenland. Grote fans ook, die hun enthousiasme over de grootste theaterparade van het jaar graag uitdragen. Acteur en Studio040-kwartiermaker Mike Weerts is één van hen.

Ambassadeurs van de Brabantsedag zijn BN'ers en BB'ers (Bekende Brabanders) met een warme connectie met Brabantsedag Heeze. Ze dragen het evenement in hun hart en promoten de theaterparade in Heeze als ze maar enigszins de kans krijgen.

Mike Weerts (Overloon, 24 maart 1982) begon als acteur ooit in de soap Onderweg naar Morgen en speelt tegenwoordig in tv-series, toneelstukken en musicals. Hij is ook actief als stemacteur voor tekenfilms en radiocommercials. Mike was onder meer te zien in De bende van Oss, Het Bombardement, Moeder, ik wil bij de revue en Voetbalvrouwen. In het theater speelde Mike in de musical Petticoat en Dick Vledder in Baantjer.

Mike is bovendien kwartiermaker bij de Eindhovense publieke omroep Studio040. Hij geeft daar impulsen aan de verdere groei, professionalisering en vernieuwing.

“Brabant, de geschiedenis van Brabant, het Brabantse gevoel, onze tradities, ik heb het altijd hoog in het vaandel gehad en mijn hart gaat daar naar uit. Ambassadeur zijn van de Brabantsedag is dan ook een taak waar ik erg trots op ben. Ik zal mijn uiterste best doen om aan iedereen te laten zien hoe groots en indrukwekkend de theaterparade in Heeze is”, aldus enthousiaste Mike.

Hij schaart zich in illuster gezelschap. De andere Brabantsedag-ambassadeurs zijn:

- commissaris van de Koning Ine Adema,

- burgemeester Paul Verhoeven,

- olympisch en wereldkampioene wielrennen Marianne Vos,

- auteur Wim Daniëls,

- rector magnificus Tilburg University Wim van de Donk,

- voormalig PSV-directeur Toon Gerbrands,

- muzikant Björn van der Doelen,

- politica Madeleine van Toorenburg en

- muzikant Gerard van Maasakkers.

Deel dit bericht
Terug