11-07-2022

Kinderparade Brabantsedag: wagenbouwersgevoel start al vroeg!

KINDEREN LATEN ZIEN HOE GOED ZE KUNNEN SAMENWERKEN, ONTWERPEN EN BOUWEN.

De parade van de Brabantsedag is de grootste theaterparade van het jaar en bestaat al ruim 63 jaar. De Brabantsedag zit in het DNA van de Heezenaren en het wagenbouwersgevoel wordt dan ook met de paplepel ingegoten. Heel logisch dus dat er ook een kinderparade is. Een echte theaterparade waar onze jeugdige bouwers de zomermaanden aan werken: ze ontwerpen en bouwen de wagen zelf, meestal op de bouwplaatsen van de wagenbouwersgroepen, pal naast de grote wagens.
De Kinderparade is dan ook de bakermat voor de nieuwe ontwerpers, kledingmakers, geluidstechnici die later als ze groot zijn ongetwijfeld ook hun steentje bijdragen aan de grote Brabantsedag parade.

Op de zaterdagavond van het openingsfeest trekt de Kinderparade van de Brabantsedag door de straten van Heeze. Er zijn uiteraard echte wagenbouwersborden, er is een massa publiek, er zijn paradebegeleiders, paradevolgorde en paradeparcours en voor alle deelnemers is een herinneringsschildje, precies zoals bij de grote theaterparade van de Brabantsedag. De Kinderparade doet ook qua enthousiasme, creativiteit en vakmanschap niet onder voor de grote theaterparade: dit is de toekomst van de Brabantsedag! 

WIE MOGEN ER MEEDOEN?

Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema 'Met verve' hun eigen idee te ontwerpen. Dat mag je alleen doen, met je broer(tje) of zus(je), met vriend(inn)en of klasgenoten, met neven en nichten of met teamgenootjes. Je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep, maar dat mag wel. Kinderen van 0 tot 6 jaar mogen óók meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder.

WAAR IS HET?

De kinderparade vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Pastoor Somershof, langs het Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, en dan via de Spoorlaan naar de gemeentehuistuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de tuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

WANNEER IS HET?

De kinderparade wordt gehouden op zaterdag 20 augustus 2022, om 19.00 uur.

Deel dit bericht
Terug