10-08-2022

Route Kinderparade zaterdag 20 augustus

Zaterdag 20 augustus om 19.00 uur is het zover, de Kinderparade van de Brabantsedag. Natuurlijk kom je kijken want dit mag je niet missen!


WAAR IS HET?

De kinderparade vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest).
De route gaat vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Pastoor Somershof, langs het Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, en dan via de Spoorlaan naar de gemeentehuistuin! Langs de route zal veel publiek staan en in de tuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

KINDEREN LATEN ZIEN HOE GOED ZE KUNNEN SAMENWERKEN, ONTWERPEN EN BOUWEN.

De parade van de Brabantsedag is de grootste theaterparade van het jaar en bestaat al ruim 63 jaar. De Brabantsedag zit in het DNA van de Heezenaren en het wagenbouwersgevoel wordt dan ook met de paplepel ingegoten. Heel logisch dus dat er ook een kinderparade is. Een echte theaterparade waar onze jeugdige bouwers de zomermaanden aan werken: ze ontwerpen en bouwen de wagen zelf, meestal op de bouwplaatsen van de wagenbouwersgroepen, pal naast de grote wagens.
De Kinderparade is dan ook de bakermat voor de nieuwe ontwerpers, kledingmakers, geluidstechnici die later als ze groot zijn ongetwijfeld ook hun steentje bijdragen aan de grote Brabantsedag parade.

Op de zaterdagavond van het openingsfeest trekt de Kinderparade van de Brabantsedag door de straten van Heeze. Er zijn uiteraard echte wagenbouwersborden, er is een massa publiek, er zijn paradebegeleiders en voor alle deelnemers is een herinneringsschildje, precies zoals bij de grote theaterparade van de Brabantsedag. De Kinderparade doet ook qua enthousiasme, creativiteit en vakmanschap niet onder aan de grote theaterparade: dit is de toekomst van de Brabantsedag! 

Deel dit bericht
Terug