28-07-2022

Calamiteitenroute tijdens Brabantsedag 2022

Namens Gemeente Heeze-Leende:

Als gemeente Heeze-Leende zijn we trots dat we u welkom mogen heten in onze gemeente bij een meesterlijk belevenement als de Brabantsedag. Dat het weer een spectaculair en indrukwekkend weekend gaat worden, weten we zeker. Met ruim 30.000 mensen op de been, is het noodzakelijk om enkele verkeersmaatregelen te treffen, zodat u al 62 jaar kunt genieten van een veilige Brabantsedag. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat ook de 63e veilig verloopt! Veel plezier op de Brabantsedag!

Calamiteitenroute: als elke seconde telt!

Met ruim 30.000 bezoekers op de been, is het noodzakelijk om een route vrij te houden voor hulpverleningsdiensten. Langs de calamiteitenroute mag u niet parkeren en / of stilstaan. Doe dat alstublieft ook niet, want hier geldt een wegsleepregeling en dat komt u duur te staan. Bewoners langs deze route dienen de auto’s op eigen terrein (oprit) te parkeren. Laat uw auto dus niet langs de weg staan. Ook niet als u zelf op vakantie bent. De calamiteitenroute is vanaf 8.00 uur voor een deel gesloten voor gemotoriseerd verkeer.


Paraderoute

Iedereen wil de parade graag van dichtbij beleven, door rondom het parcours een plaatsje te bemachtigen. In het geval van calamiteiten is het belangrijk dat we iedereen goed en snel kunnen helpen. Wij willen u vragen om groot meubilair niet langs de route te plaatsen. Dergelijke meubelstukken versperren de looproute en hinderen de hulpdiensten bij calamiteiten.
Klapstoeltjes zijn wel toegestaan, omdat deze binnen enkele seconden verwijderd kunnen worden. Naast veilig is het ook vriendelijk en gastvrij naar bezoekers toe als er op de eerste rij wat ruimte vrij blijft. Zo kunnen ook rolstoelbezoekers en bezoekers die wat kleiner van stuk zijn genieten van de parade. Bedankt alvast voor uw medewerking!


Parkeerverbod

Heeze is een heel gezellig, gastvrij dorp. Dat willen wij ook tijdens de Brabantsedag graag zijn. Daarom staat overal goed aangegeven waar u uw auto makkelijk kunt parkeren om te voet ons gastvrije dorp te bezoeken. In de wijken geldt voor een aantal straten een parkeerverbod omdat anders deze wijken niet bereikbaar zijn voor de hulpverleningsdiensten “als elke seconde telt”. Wilt u tijdens de Brabantsedag familie of bekenden in Heeze bezoeken, zorg dan dat u vóór 8.00 uur bent gearriveerd. U kunt dan nog (bijna) overal met de auto komen. Let wel goed op waar u niet mag parkeren. Vanaf 8.00 uur sluiten we een deel van Heeze af voor gemotoriseerd verkeer. Dit alles om ook de 63e Brabantsedag veilig te laten verlopen.


Verkeersregelaars wijzen u de weg

Op punten waar u niet mag doorrijden staan verkeersregelaars. Zij helpen u graag verder op uw weg. Stel dus gerust uw vraag maar volg ook snel de aanwijzingen van deze regelaars op om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Het kan zijn dat u een stukje moet omrijden. Wij vragen daarvoor uw begrip.


Meer informatie

U kunt een meer gedetailleerde kaart en de overige verkeersmaatregelen, vinden op heeze-leende.nl/verkeer. Ook kunt u daar de verleende vergunningen nakijken. Zo is op donderdag 25 augustus, vanaf 17.00 uur, vrijdag 26 augustus en op maandag 29 augustus éénrichtingsverkeer ingesteld, langs de paraderoute voor het opbouwen en afbreken van tribunes. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze maatregelen, neem dan contact op met ons klantcontactcentrum (040) 22 41 400.

Deel dit bericht
Terug