26-08-2022

Doe mee met de Brabantsedag fotowedstrijd en win!

De Brabantsedag is een fotogeniek evenement. Dat is terug te zien in de duizenden foto’s van de grootste theaterparade van het jaar op het internet. Op de aanstaande laatste zondag van augustus komen daar weer vele beelden van liefhebbers bij, en nu kunnen zij daar ook een prijs mee winnen.

Stichting Brabantsedag heeft jaarlijks haar eigen fototeam dat professioneel de theaterparade op beeld vastlegt. Maar ook gasten zijn druk in de weer met mobiel en camera. Speciaal voor hen is er nu de Brabantsedag fotowedstrijd.
Om mee te doen, sturen bezoekers na de Brabantsedag - dit jaar op zondag 28 augustus – hun mooiste foto(‘s) in via brabantsedag.nl/fotowedstrijd. Deadline daarvoor is 16 september 2022.

Daarna worden de foto's beoordeeld door de professionele fotografen Astrid Huis en Rob Engelaar. Drie winnende foto’s worden beloond met een prijs én ze worden – met naamsvermelding – gebruikt voor promotionele doeleinden.
Na de jurering maakt Stichting Brabantsedag bekend welke foto's het meest bijzonder, fotogeniek, uniek, herkenbaar en/of indrukwekkend zijn. De drie winnaars krijgen een dinerbon ter waarde van 50 euro van Tapperij de Zwaan in Heeze, het geboortehuis van de Brabantsedag.


Over de jury
Astrid Huis is freelancefotograaf uit Heeze, gespecialiseerd in portretfotografie en documentaire fotoseries en vertegenwoordigd door ANP en Hollandse Hoogte. Haar werk wordt (inter)nationaal gepubliceerd in diverse media en geëxposeerd. Astrid fotografeerde voor de Brabantsedag en maakte een portretserie van de wagenbouwers.

Rob Engelaar is freelance fotojournalist met als thuisbasis Mierlo. Hij werkt als fotograaf voor ANP, Hollandse Hoogte en diverse media. Rob is ook actief als beeldredacteur en was gastjurylid in het populaire tv-programma Het Perfecte Plaatje. Rob heeft diverse prijzen gewonnen bij de Canon Zilveren Camera. Dit jaar is Rob lid van de persjury.

Belangrijk is om te vermelden dat niemand het paradeparcours mag betreden. Dat is enkel toegestaan voor geselecteerde eigen Brabantsedag-fotografen, herkenbaar aan hun Brabantsedagkledij. Voor de veiligheid van de acterende wagenbouwers in de parade en van het kijkende publiek is het niet toegestaan om voet op het parcours te zetten, ook niet om die ene mooie foto te schieten.

Deel dit bericht
Terug