28-08-2022

63ste Brabantsedag Heeze groots verlopen. VK Rijten Algemeen Winnaar

63ste Brabantsedag Heeze groots verlopen:
Veel animo voor theaterparade op hoog niveau

HEEZE – Na 1.099 dagen was het eindelijk weer zover: De Brabantsedag Heeze! De drukbezochte 63ste editie kende vandaag een prima verloop met fraai weer. De vele duizenden bezoekers genoten van het dagvullende belevenement; op de Sfeerpleinen, en natuurlijk van de grootste theaterparade van het jaar.

Opvallend in de ruim twee uur durende, huizenhoge theatervoorstelling is dat diverse wagenbouwersgroepen actuele onderwerpen aansneden. Zo verbeeldde Vriendenkring Ietskes Schif het like me-gedrag op Instagram, speelde de Plastic Soup een hoofdrol bij Vriendenkring Van Gaal en stond afvaldumping in bijvoorbeeld de Peel centraal bij De Lambrekvrienden. Zestien schilders uit het Hertogdom Brabant en hun schilderijen binnen het thema ‘Met verve’ zorgden voor een breed palet aan inspirerende voorstellingen.

Naast het publiek was Vriendenkring De Rijten de grote winnaar van deze stralende, zonovergoten dag. Vriendenkring De Rijten met ‘Fantasie doet leven’ won het algemeen klassement, de Persprijs én de HWV Publieksprijs (mede mogelijk gemaakt door de Heezer Winkeliers Vereniging). De wagenbouwersgroep kreeg óók de Parelprijs, die wordt toegekend voor uitzonderlijke groepsprestatie, constructie, uitbeelding en/of materiaalgebruik. De betoverende verbeelding van het schilderij ‘Kleine man met groot speelgoed’ van Jan Cobbaert bracht bij menigeen een traantje tevoorschijn.

Dit is de top drie van het algemeen klassement:

· Algemeen winnaar is Vriendenkring De Rijten, met ‘Fantasie doet leven’.

· Op de tweede plaats: Ge Wit ’t Oit Noit Nie met ‘Een gretige zoektocht naar goud’.

· De Lambrekvrienden werd derde met ‘Dumping Brabant – De Peel als blikvanger’.

De volledige uitslag van de theaterparade van de 63ste Brabantsedag is te vinden op brabantsedag.nl/uitslag.

Deel dit bericht
Terug