07-10-2022

Uitnodiging themapresentatie 64ste Brabantsedag op donderdag 10 november

HEEZE – De prachtige 63ste Brabantsedag op de laatste zondag van augustus ligt nog vers in het geheugen. Er wordt achter de schermen alweer volop gewerkt aan de grootste theaterparade van het jaar op zondag 27 augustus 2023, de 64ste editie.

In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gerelateerd aan een thema en aan het hertogdom Brabant. De 16 wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag vertalen die creatief naar deze tijd. Het resultaat: volle bak genieten van huizenhoog voorbijtrekkend totaaltheater met originele ontwerpen en gedurfde techniek, dat in een paar minuten een compleet verhaal vertelt.

Op donderdag 10 november aanstaande maakt Stichting Brabantsedag het thema bekend voor de 64ste Brabantsedag aan alle wagenbouwers en vrijwilligers. Naast wagenbouwers en vrijwilligers zijn ook Vrienden, partners, sponsors en pers van harte welkom.

De interactieve presentatie voor de wagenbouwers en vrijwilligers begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Het gekozen thema en de voorwaarden worden vanzelfsprekend toegelicht. Dezelfde avond wordt het thema verder wereldkundig gemaakt op brabantsedag.nl en via een uitgebreid persbericht.

Nieuw beeldmerk
Tijdens de themapresentatie wordt ook het nieuwe beeldmerk onthuld dat bij het nieuwe thema hoort. Het themabeeld wordt voor 2023 en de twee jaren daarna gemaakt door Matty Jorissen en Wijnand Driessen.

Deze storytellers leerden elkaar kennen in groep 5 op basisschool De Trumakkers in Heeze en bleken hun filmische manier van denken en de liefde voor tekenen en films te delen. Dat mondde jaren later uit in hun studio en animatiebedrijf ‘Matte! Nande?’. Vanuit Eindhoven maakt Matte! Nande? al ruim dertien jaar visueel rijke animatiefilms.

Donderdag 10 november 2022
Inloop vanaf 19.30 uur / start om 20.00 uur
Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 50, Heeze.

Deel dit bericht
Terug