11-09-2023

Brabantsedag Heeze was schoon!

Ze konden op veel herkenning rekenen! Het Kliko-team begint een begrip te worden bij de Brabantsedag Heeze. Bij verschillende ingangen deelden zij papieren zakjes uit aan het binnenkomende publiek. Aan het eind van de parade haalden ze de volle afvalzakjes weer op. Het resultaat: ruim 3500 uitgedeelde afvalzakjes en bijna 10 m3 afval opgehaald.

Het concept blijft even simpel als doeltreffend en maakte ook vorige week de Brabantsedag weer de schoonste theaterparade van het jaar. De regen zorgde er simpelweg voor dat we dit jaar niet alleen de straten schoongeveegd hebben, maar ook meteen gedweild hebben. Verder kon de regen het aanwezige publiek niet deren, maar helaas hebben een kleine 50 paraplu’s de parade niet overleefd.

Sinds 2018 wordt groots ingezet op een schone theaterparade in het kader van de Aanpak Zwerfafval van de gemeente Heeze-Leende. Naast het uitdelen en ophalen van afvalzakjes zijn alle afvalbakken voorzien van ‘Schoonste-Theaterparade-bestickering’ en zijn op de verschillende sfeerpleinen ook afvaleilanden ingezet.

Deel dit bericht
Terug