02-10-2023

Brabantsedag erkend als goed toegankelijk

Op maandag 2 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid tot en met 7 oktober, ontving Brabantsedag de Toegankelijkheidssticker.

De sticker wordt uitgereikt aan gebouwen en evenementen die goed toegankelijk zijn, ook voor mensen met een fysieke beperking.

Heezenaar Friso Kraayvanger is ambassadeur van de Week die een initiatief is van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Samen met een groep inwoners van Heeze-Leende, onder wie Cintha Bax, inspecteerde hij de toegankelijkheid op zondag 27 augustus: “De Brabantsedag krijgt deze sticker omdat ze een voorbeeld zijn voor vele evenementen; er wordt aan de mindervalide mensen gedacht. Heeze heeft veel hulpbehoevende inwoners; denk aan Kempenhaeghe, Kloostervelden, Nicasiushuis en Leenderhof. Ook is Heeze één van de meest vergrijsde gemeenten in ons land. En dan biedt Stichting Brabantsedag toch speciale plekken voor rolstoelbezoekers, een zeer ruim opgezette invalidenparkeerplaats en diverse toiletten voor rolstoelgebruikers. Ik ben er als ambassadeur echt héél erg trots op.”

Friso duidt het belang van de sticker die wethouder Maaike van Breugel aan voorzitter Boukje van Ettro uitreikte: “De sticker is bijzonder. Brabantsedag laat ermee zien te voldoen aan het VN-verdrag van de rechten van de mens met een handicap.”

Deel dit bericht
Terug