09-04-2024

Brabantsedag blijft constant scoren: rapportcijfer 9

Tijdens de 64ste Brabantsedag op zondag 7 augustus 2023 werden zoals gebruikelijk formulieren uitgedeeld om de mening van onze gewaardeerde bezoekers te peilen. De uitkomst, ultrakort: ‘ga zo door’.

Uit het bezoekersonderzoek kwam (weer) een 9 als rapportcijfer naar voren.

Van de 2.500 uitgereikte vragenformulieren kwam ruim 50% ingevuld retour, terwijl online ook vele honderden abonnees van de nieuwsbrief de moeite namen op de enquête te reageren.

Hun input leverde waardevolle informatie op. Zoals eerder komt het merendeel van de Brabantsedagbezoekers uit Noord-Brabant (78%) en dan met name zuidoost-Brabant, maar we verwelkomen ook gasten uit het buitenland en de provincies Limburg, Gelderland, Zuid- en Noord-Holland.

De omliggende gemeenten zijn het sterkst vertegenwoordigd langs het paradeparcours. Bijna de helft van de gasten komt uit Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo en Eindhoven.

De leeftijdsopbouw van het publiek is eveneens stabiel. De gemiddelde leeftijd van de bezoeker is 53 jaar: ruim een derde (40%) is jonger.

Dan de waardering. We zijn wederom beretrots op het gemiddelde rapportcijfer van een 9. Er werden zelfs meer tienen uitgedeeld (32%) en nieuwe bezoekers gaven een 8,8.

Van alle bezoekers kwam 21% voor de eerste keer naar de Brabantsedag; gezien hun rapportcijfer zien we hen dit jaar hopelijk terug. Ruim de helft is vaste fan; 55% kwam zes keer of (veel) vaker naar de Brabantsedag. Ook zij zullen ongetwijfeld de laatste zondag van augustus 2024 al in hun agenda hebben staan.

Tickets voor deze 65ste Brabantsedag, dit jaar op zondag 25 augustus, zijn binnenkort te bestellen op de website.

Deel dit bericht
Terug