14-08-2018

Marianne Vos nieuwe ambassadrice Brabantsedag Heeze

HEEZE – Binnen de verfriste opzet van ‘de grootste theaterparade van het jaar’ mag de Brabantsedag sinds deze editie rekenen op de ondersteuning van een groeiende groep ambassadeurs. Vanaf heden wordt hier een nieuwe, en de eerste vrouwelijke, ambassadrice aan toegevoegd.

Dit jaar is gestart met het vormen van een club van ambassadeurs: BN’ers en BB’ers die fan zijn van Brabantsedag Heeze. De eerste namen werden vorige maand bekend gemaakt: voormalige cultuurgezanten en musici Björn van der Doelen en Gerard van Maasakkers, auteur Wim Daniëls, commissaris van de Koning Wim van de Donk en burgemeester van Heeze-Leende Paul Verhoeven. Vanaf heden mag de Brabantsedag daar de naam van tweevoudige olympisch kampioene en twaalfvoudig wereldkampioene Marianne Vos aan toevoegen.

De Brabantse Marianne Vos is welbekend als baanwielrenster, wegwielrenster en veldrijdster. Ze is driemaal verkozen tot Sportvrouw van het jaar en na haar olympische titel in 2008 werd ze onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als ambassadrice van Team Brabant Sport is een vertegenwoordiger vanuit de sportwereld een mooie toevoeging aan de huidige groep Brabantsedag-ambassadeurs. Marianne: “Als trotse Brabantse is het natuurlijk leuk om betrokken te worden bij de Brabantsedag. Net als de Brabantsedag is sport een belangrijke verbinder in de Brabantse samenleving en dat mag volgens mij ook uitgedragen worden”.

Binnen het thema voor de 61e theaterparade van de Brabantsedag is de woonplaats van Marianne, Babyloniënbroek, één van de onderwerpen. Bouwerij Skôn gaat de geschiedenis van Babyloniënbroek als zesde wagen tot leven brengen in de rollende theaterparade. “Nu Babyloniënbroek wordt uitgebeeld in de parade vind ik dit een extra mooie aangelegenheid om ambassadrice te worden”, aldus Marianne. “Wat ze in Heeze maken is met geen pen te beschrijven”.

Deel dit bericht
Terug