20-08-2018

'Zondag gaat het gebeuren': Brabantsedag Heeze maakt bijzonder filmpje

Zondag is het zover, de Brabantsedag in Heeze! De grootste theaterparade van het jaar vindt voor de 61ste keer plaats. Het theaterspektakel wat zijn weerga niet kent nodigt jou uit om er ook bij te zijn!

Met welwillende en zéér gewaardeerde toestemming van de Nederlandse Loterij, die ons ook de originele muziek liet gebruiken, maakte Brabantsedag Heeze met deze ode aan het bekende Staatsloterijspotje een eigen commercial. 
Want, zondag gaat het gebeuren! De grootste theaterparade van het jaar.

Aanleiding voor het filmpje is dat hoofdrolspeler en Brabantsedag-wagenbouwer Dirk van Gaal als twee druppels water lijkt op de bouwvakker in de Staatsloterijcommercial en talloze malen wordt aangesproken met de vraag of hij het echt is.

De gelijkenis was natuurlijk een mooie kans om eenzelfde commercial te maken op een bouwplaats van onze zestien wagenbouwersgroepen. Dáár wordt immers gebouwd aan de huizenhoge rollende theaterdecors die zondag aanstaande door de straten van Heeze trekken. Staatsloterij verleende alle medewerking, en daar zijn wij ontzettend blij mee.

De twist zit ‘m in de tekst: ‘Zondag gaat het gebeuren’. Want zondag 26 augustus gáát het gebeuren: de 61ste Brabantsedag Heeze, de grootste theaterparade van het jaar. Daarin worden, binnen het thema ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’, historische Brabantse gebeurtenissen en mensen uitgelicht, op de zestien rollende, huizenhoge theaterdecors en door het indringende spel.

Rondom deze theaterparade (start om 13.30 uur) is te genieten een dagvullend belevenement op Sfeer&Smaakpleinen (van 10.00 tot 19.00 uur) met muziek, (straat)theater, kunst, vertier, vermaak, lekker eten en drinken.


Over ‘Zondag gaat het gebeuren’

Productie, regie & edit: Jasper de Bruijn.

Camera: Rick Leenes en Roel van Horssen.

Voice-over: Vincent Perquin.

Deel dit bericht
Terug