11-03-2019

Brabantsedag krijgt een 9 (Bezoekersonderzoek 2018)

Bezoekersonderzoek tijdens de 61e Brabantsedag afgelopen jaar:

Brabantsedag krijgt een 9

HEEZE – Bezoekers van de Brabantsedag geven het jaarlijkse belevenement op de laatste zondag van augustus in Heeze een 9 als rapportcijfer. Dat blijkt uit het derde bezoekersonderzoek in 2018 tijdens de 61e Brabantsedag.

Uit het onderzoek * komt naar voren dat 84% van de bezoekers afkomstig is uit Noord-Brabant. Onder hen veel gasten uit de plaatsen die de wagenbouwers hadden uitgekozen. De gemiddelde leeftijd van de bezoeker is 48 jaar en 18% van de bezoekers bezocht de Brabantsedag in 2018 voor de eerste keer. Deze uitkomsten zijn in lijn met de eerder gehouden bezoekersonderzoeken.

Het leukste naast de theaterparade vinden bezoekers de sfeer en Brabantse gezelligheid. Ook de saamhorigheid van het dorp, wagenbouwers en organisatie en het vermaak rondom de theaterparade (muziek en straattheater) scoren positief.

De vernieuwde opzet van de Brabantsedag – een compleet ééndaags belevenement met Sfeer&Smaakpleinen rondom de grootste theaterparade van het jaar - is goed ontvangen. Bezoekers waarderen de optredens, vermaak en horeca op de diverse sfeerpleinen en de muziek en straattheater op het parcours.

Uit de respons komen ook verbeterpunten naar voren. De grote gaten tussen de wagens en treksnelheid van de parade van afgelopen jaar hebben vanzelfsprekend de volle aandacht van de organisatie. Hoofd Parade Frank van Lierop: “Helaas zijn technische mankementen nooit volledig uit te sluiten maar organisatie en wagenbouwers werken er hard aan om de parade in 2019 vlekkeloos door het dorp te laten trekken.”

Opmerkingen van bezoekers over onder meer de kassaposten, (de duidelijkheid van de) tribune-nummering en stoelen naast het parcours worden eveneens meegenomen en geëvalueerd.

Vele respondenten namen ook de moeite een persoonlijke boodschap op het enquêteformulier te zetten. Zij roemen vooral de betrokkenheid van en gemoedelijkheid in Heeze, onder jong en oud.


* Over het bezoekersonderzoek: Aan het formulier voor de HWV-publieksprijs is een korte vragenlijst toegevoegd. Van de 3.500 uitgedeelde formulieren kwamen er bijna 1.800 ingevuld retour; een representatieve respons van ruim vijftig procent.

Deel dit bericht
Terug