Parcours-informatie

De theaterparade van de Brabantsedag start op de laatste zondag van augustus om 13:30 uur vanaf de opstelplaatsen van de wagens aan het industrieterrein De Poortmannen.
Hoe laat de parade waar is, dat zie je op de kaart hieronder.

Het parcours loopt over de doorgaande weg van Heeze, vanaf industrieterrein De Poortmannen, over Ginderover, Jan Deckersstraat, Kapelstraat, Geldropseweg en eindigt in de Pastoor Spieringslaan en zorgt van begin tot het einde voor ruim twee uur kijkplezier.

De toegangswegen naar het parcours worden om 08:00 uur afgesloten tot 19.00 uur. Het is niet mogelijk om de wijk in of uit te rijden na 08:00 uur.

Let ook op de ingestelde calamiteitenroute.

FAQ OVER HET PARCOURS

Hoe laat is het parcours afgesloten?
Het parcours is afgesloten om 08:00 uur ’s ochtends voor gemotoriseerd verkeer. Om 09:30 uur gaan de kassa’s open en is toegang alleen nog mogelijk met een entreebewijs.

Ik wil nog met mijn auto het parcours op om 11:00 uur … mag dat?
Dat is niet mogelijk. Vanaf 08:00 uur is Heeze op de laatste zondag in augustus vanaf de verkeersposten (aan de buitenzijde van het parcours) gesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Fietsers mogen wel passeren, maar vanaf 09:30 uur alleen met een geldig entreebewijs.

Waarom mag ik mijn auto niet parkeren op de calamiteitenroute? Mijn familie woont daar al jaren.
De calamiteitenroute is ingesteld voor uw en onze veiligheid en wordt door Gemeente Heeze-Leende ingesteld op last van politie, brandweer, en ziekenwagen. Deze diensten dienen een zo snel mogelijke doorgang te hebben, dus vandaar dat u langs de ingestelde calamiteitenroute niet kunt parkeren op de zondag van de parade.

Hoe laat start de parade?
Om 13:30 uur gaat de parade van start
Op de plattegrond is een tijdsindicatie te vinden wanneer de parade waar is.
Om 12:30 uur start de pre-parade. Vanaf 10:00 uur kun je overal in het dorp genieten op de diverse sfeerpleinen.

Mag ik mijn eigen stoeltje meenemen om langs het parcours te zitten?
Ja hoor.

Mag ik op het foto’s maken op het parcours?
Vanwege de veiligheid van onze wagenbouwers en die van jezelf is het tijdens de parade NIET toegestaan om je op het parcours te begeven. Je dient achter de dranghekken of -wanneer die er niet staan - in het publiek te blijven staan.

Onze eigen Brabantsedag fotografen (herkenbaar aan hun rode Brabantsedag hesje) mogen zich wel op het parcours begeven. Je mag uiteraard wel foto’s maken vanachter de dranghekken.

Ik ben van de pers, mag ik dan wel foto’s maken op het parcours?
Nee, ook dan is het niet toegestaan om foto’s te maken op het parcours. Wel vanaf de zijlijn, vanaf de stoep.