Thema

In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gerelateerd aan een thema en aan Brabant. De 16 wagenbouwersgroepen vertalen die creatief naar deze tijd. Het resultaat: voorbijtrekkend totaaltheater met originele ontwerpen en gedurfde techniek, dat in een paar minuten een compleet verhaal vertelt.


Wat beweegt Brabanders?

Wat beweegt Brabanders?

In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gekoppeld aan het jaarthema en het Hertogdom Brabant. De zestien wagenbouwersgroepen vertalen die creatief naar nu. Het resultaat zie je voor je in een compleet verhaal in slechts enkele minuten: voorbijtrekkend totaaltheater met originele ontwerpen, gedurfde techniek, invoelend acteerwerk, artistieke grime en kostuums.

Wat zijn jouw beweegredenen om – voor het eerst of misschien wel de tigste keer – naar Brabantsedag Heeze te komen? En hoe bewegend kwam je hier; per trein, fiets, auto, bus, scooter of te voet?

‘Wat beweegt Brabanders?’ kan op allerlei manieren worden beantwoord. Waarom willen mensen ergens anders heen, vluchtend, ontsnappend, verjagend, op zoek naar een beter leven, om iets te leren of met eigen ogen te zien, of om andere beweegredenen?

Zondag 25 augustus zie je zestien antwoorden aan je voorbijtrekken. En hoe verschillend ook, die antwoorden zijn in één opzicht hetzelfde: ze vertellen wat Heeze elk jaar weer in beweging brengt, al 62 jaar!