Vriendenkring De Oude Ambachten

Vriendenkring De Oude Ambachten presenteert..

Udensche Courant 

Volg de krant voor een beter leven! 

Waarom zo’n massaal vertrek uit Uden? Hadden de Udenaren het slechter dan de rest van Brabant? Waren het grotere avonturiers? Riep de liefde vanaf de andere kant van de wereld harder naar Uden? De Udensche Courant speelde hierin een belangrijke rol. Dit plaatselijke blad heeft allerlei artikelen geplaatst om de Udenaren te wijzen op het geluk dat te vinden zou zijn aan de andere kant van de wereld. De Udensche Courant vormde hiermee een belangrijke drijfveer voor emigratie. Vandaar de slogan: De Udensche Courant:

volg de krant voor de start van een beter leven! En op zoek naar een beter leven, zijn we dat niet allemaal? En is dat niet van alle tijden?

Over De Oude Ambachten

De Oude Ambachten neemt dit jaar voor de 18e keer deel aan de Brabantsedag. Ze zijn inmiddels gegroeid naar een groep van ongeveer 120 leden, waarbij de jeugd een steeds belangrijkere rol is gaan spelen. De kinderen uit de beginjaren vullen ondertussen vele commissies en zijn de drijvende kracht bij de bouw. DOA staat voor samen doen, gezelligheid en ieder jaar weer een verrassende bijdrage.

www.deoudeambachten.nl

Opgericht: 2002
Aantal leden: 120