Vriendenkring De Rooie Hoek

Vriendenkring De Rooie Hoek presenteert..

1789: De Brabantse Omwenteling
. Want Brabant is van óns!

Laat het gebrul van onze leeuw een waarschuwing zijn…!
Weg met de Oostenrijkers!

Eeuwenlang zijn we onderdrukt. Eeuwenlang lag ónze macht in andermans handen. Eeuwenlang konden we niets anders dan lijdzaam toekijken en gehoorzamen. Een gevoel van onvrede woedt.

Maar de trots van de Brabander gaat diep. Vandaag de dag zullen de dappere strijders die Brabant rijk is massaal de handen ineen slaan. Met man en macht zullen we door de straten razen. Wild en ontembaar. Zoals een leeuw. Niet bang om onze tanden bloot te leggen. Zij aan zij de barricades op! 

Om op te eisen wat ons toebehoort. Om - voor eens en altijd - duidelijk te maken wie hier de baas is. Om te bewijzen dat Brabant aan slechts één volk kan worden toebedeeld. 

Wij zijn de revolutie!
Op weg naar onafhankelijkheid!
Want Brabant is van óns!

Over De Rooie Hoek


Een klein stukje Brabantse geschiedenis vertalen naar een groots spektakelstuk op wielen. Als je het Vriendenkring De Rooie Hoek vraagt, is dat elk jaar weer een machtig mooie uitdaging! Voor de 20e keer op rij slaan de ruim 100 leden - van jong tot oud - dan ook met veel plezier de handen ineen. Het resultaat? Een uitbeelding die je vermaakt, raakt en verrast.

www.derooiehoek.nl

Opgericht: 2000
Aantal leden: +/- 100