Vriendenkring Ietskes Schif

Vriendenkring Ietskes Schif presenteert..

Gevlucht uit Kamp Vught

In de Tweede Wereldoorlog werden in de periode 1943-1944 in de bossen van Vught 32.000 mensen gevangengezet in dit Duitse concentratiekamp. Ze werden gedwongen om alles achter te laten. Ze verloren bezittingen, identiteit en hun vrijheid. Onder gruwelijke omstandigheden moesten zij werken en gehoorzamen, voor sommigen met de dood tot gevolg. Een aantal van hen wist te ontsnappen.


Dit jaar vieren we dat we 75 jaar in vrijheid kunnen leven. Dit was niet van vanzelfsprekend voor de vele gevangen in Kamp Vught. Zij werden gedwongen opgesloten onder gruwelijke omstandigheden. Dat er daadwerkelijk ook mensen zijn gevlucht inspireerde ons om dit thema te kiezen als uitgangspunt voor het ontwerp van dit jaar. Exact 14 dagen na deze Brabantsedag, op 8 september, herdenken we de ontruiming van Kamp Vught precies 75 jaar geleden.

Over Vriendenkring Ietskes Schif

Sinds 1994 brengt vriendenkring Ietskes Schif met veel plezier haar eigen visie op spel, wagenbouw en verhaalvertelling samen tot straattheater. Goede sfeer en gedrevenheid zorgen ervoor dat de groep de inspiratie vindt om elke optocht met iets nieuws uit de hoek te komen. Ook deze Brabantsedag wordt alles uit de kast gehaald om u voor een paar minuten mee te nemen naar een andere wereld... 

www.ietskesschif.nl

Opgericht: 1993
Aantal leden: 160