De Lambrekvrienden

De Lambrekvrienden presenteert..

BOETPROCESSIE DER FLAGELLANTEN

TOON BEROUW OF ONHEIL VALT U TEN DEEL

Wat is er in godsnaam aan de hand!? Mensen sterven bij bosjes.  Binnen zeven dagen. Geen remedie, geen uitweg. Waar gaat dit heen? Doodsbang zijn wij. Zulk onheil. Dat kan slechts één ding betekenen: de straf van God. Straf voor de zonden die wij hebben begaan. Een straf voor de mensheid. Wij roepen u op te boeten voor uw zonden en schuld te belijden. Zoals nooit tevoren. Sluit u bij ons aan, kom door geseling in de gunst bij God en wendt deze ramp af. Laat ons de mensheid redden. We trekken door alle dorpen en steden. Het is nog niet te laat!

Tussen 1347 en 1351 stierf een derde van de Europese bevolking aan de gevolgen van de pest, ofwel Zwarte Dood. Ook de Flagellanten wisten deze huiveringwekkende infectieziekte niet te stoppen met hun processies. Sterker nog, onbewust droegen ze de pest als een ware sluipmoordenaar met zich mee.

Over De Lambrekvrienden
De Lambrekvrienden zijn sinds 1983 deelnemer aan de De Brabantsedag. Opgericht door een aantal fanatieke wagenbouwers bij voetbalclub R.K.S.V. Heeze, gevestigd op sportpark 't Lambrek. Momenteel kent de groep 190 leden die allemaal een bijdrage leveren aan de parade. Wij bouwen met overgave en gaan voor de WOW factor. Sinds 1983 is onze groep vijf keer als Algemeen Winnaar uitgeroepen!

www.lambrekvrienden.nl

Opgericht: 1983
Aantal leden: 185