Kinderparade Brabantsedag 2018

De allereerste Brabantsedag was 61 jaar geleden. Die zag er anders uit dan nu, want de optocht was kort en de wagens waren veel kleiner. Aan de grote, rollende theaterparade van de Brabantsedag kan iedereen meedoen, van jong tot oud. Maar, er is sinds 2017 ook een speciale parade voor alléén kinderen: de kinderparade.

Waarom is de kinderparade zo gaaf?

Nu de theaterparade zo groot is geworden, kunnen kinderen niet altijd meedenken aan de wagen. Speciaal daarom is er de kinderparade: alle kinderen kunnen hier laten zien hoe goed ze, alleen of samen, kunnen samenwerken, ontwerpen en bouwen. Wie weet ben jij over een paar jaar wel de nieuwe ontwerper, de bouwer, de kledingmaker, of de geluidstechnicus van een van de wagenbouwersgroepen!

Wie mogen er meedoen?

Alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar worden uitgedaagd om binnen het thema ‘Van Ravenstein naar Roosendaal’ hun eigen idee te ontwerpen. Dat mag je alleen doen, met je broer(tje) of zus(je), met vriend(inn)en of klasgenoten, met neven en nichten of met teamgenootjes. Je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep, maar dat mag wel. Kinderen van 0 tot 6 jaar mogen óók meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder.

Waar is het?

De kinderoptocht vertrekt van de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest), via de Jan Deckersstraat, naar de gemeentehuistuin. Langs de route zal veel publiek staan en in de gemeentehuistuin worden alle deelnemers feestelijk ontvangen door alle wagenbouwersgroepen.

Wanneer is het?

De kinderparade wordt gehouden op zaterdag 18 augustus, om 19.00 uur.

Iedereen prijs!

Iedereen doet heel goed zijn of haar best. Daarom krijgen alle deelnemers aan de kinderparade een prijs; een klein aandenken.

Wat mag wel, wat mag niet?

Je verzint een onderwerp binnen het thema ‘Van Ravenstein tot Roosendaal’, dus je kiest een Brabantse plaats. Daar omheen maak je een wagen, en daar kunnen spel, muziek en grime bij horen maar je mag ook alleen iets van spel laten zien.


Wat mag niet?

- Wagens – voertuigen mogen geen motor hebben
- Dieren mogen niet meedoen in de optocht
- Te hard geluid waar andere deelnemers last van hebben
- Troep achterlaten
- Niet schrijven op de straat (behalve met stoepkrijt)
- Geen kwetsende dingen doen of zeggen
- Geen vuur.

Wat mag wel?

- Omgebouwde skelters, steps, fietsen, bolderkarren
- Een voertuig hoeft niet, je mag ook als loop- of dansgroep meedoen
- Meedoen mag in een groep of alleen
- Zelf muziek maken


Vragen?

Als je vragen hebt, kun je een email sturen naar info@brabantsedag.nl, maar je mag ook langskomen op het kantoor van de Brabantsedag. Het kantoor is in de hal van dorpshuis ’t Perron (naast de bibliotheek).