15-06-2017

Doe mee met de Brabantsedag-kinderoptocht!

Dit jaar opent het Brabantsedagfestival met iets nieuws; een kinderoptocht. Om 19:00 uur kunnen kinderen voor het eerst in hun eigen optocht laten zien, wat ze kunnen ontwerpen en maken volgens het thema “Parade van Vermaeck”. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar kunnen zich aanmelden om mee te doen.

Grijp je kans!

De grote optocht op zondag wordt vooral bedacht en gemaakt door volwassenen en dan mag je vaak maar zijdelings meewerken aan de grote wagen. Of je bent niet aangesloten bij een wagenbouwersgroep, maar je wilt best eens een wagen maken. Grijp dan nu je kans. Werk mee aan een eigen optocht, maak mee hoe leuk het is om zelf te ontwerpen of samen een ontwerp ook echt uit te voeren, met timmeren, verven en kostuums maken en, op de dag zelf: schmincken! En natuurlijk hoopt de organisatie dat je zo enthousiast wordt, dat je later ook mee gaat bouwen aan de grote wagens.


De kinderoptocht vertrekt als een echte parade van de parkeerplaats bij de Martinuskerk, via de Jan Deckerstraat naar de gemeentehuistuin. Daar zullen alle deelnemers van de kinderoptocht met veel applaus worden ontvangen door de 16 wagenbouwersgroepen die daar naar jullie ontwerpen komen kijken en die later die avond het openingsfeest gaan vieren.


Hoe meedoen?

Je bent tussen de 6 en 14 jaar oud, je hoeft geen lid te zijn van een wagenbouwersgroep (mag wel), je mag alleen komen of samen met broer, zus, vriend of vriendin. Je kunt de hele zomervakantie zelf ontwerpen en knutselen en breng dan jouw of jullie wagen op zaterdag 19 augustus naar het vertrekpunt.

Meer informatie over het onderwerp en wat je allemaal wel en niet kunt doen, vind je op de website van de Brabantsedag. Je kunt je daar ook opgeven via het formulier. Dat kan tot 1 augustus!

Kijk op www.brabantsedag.nl/kinderoptocht.

 

Deel dit bericht
Terug