18-08-2023

Traditie: Zusters van Clarissen bidden voor mooi weer

Mogelijk al sinds de allereerste Brabantsedag vraagt de Stichting Brabantsedag de Zusters van de Clarissen om te bidden voor het evenement: een unieke traditie met als doel dat de zusters de weergoden aanroepen voor een prachtige dag op de laatste zondag van augustus.

Deze verantwoordelijkheid wordt consistent overgedragen aan nieuw aangestelde bestuursleden van de Brabantsedag. Dit jaar sprak Ivonne van Eerd, bestuurslid Horeca, met de zusters in Megen. "Aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen, ze gaan weer hun uiterste beste doen zodat de weergoden ons goed gezind zijn zondag 27 augustus."  Ivonne van Eerd sprak met Zuster Margarete en geeft de gelukswens van de zusters door: ze wensen ons een mooie dag in vredige ontmoeting.

De Clarissen werden gesticht door de Heilige Clara (1194 - 1253). Clara betekent "de stralende, de lichtende". "De verwijzing naar de zon ligt dus voor de hand", legt Geert Hamers uit, voormalig penningmeester van het Brabantsedag-bestuur en goed op de hoogte van het evenement.

Lees het volledige verhaal over deze prachtige traditie hier: brabantsedag.nl/nl/clarissen.


Foto: https://www.clarissenmegen.nl/

Deel dit bericht
Terug