22-08-2023

Bereikbaarheid en parkeren

De Brabantsedag op zondag 27 augustus wordt ook logistiek in goede banen geleid.

Bereikbaarheid

Heeze is makkelijk bereikbaar met de trein. Het NS-station is zo’n tien minuten lopen van het paradeparcours.

Met de fiets kan ook. Er zijn zes bewaakte en betaalde fietsenstallingen.

Bezoekers met de auto nemen afrit 34 vanaf de A2 tussen Eindhoven en Maastricht of afrit 34 vanaf de A67 tussen Eindhoven en Venlo.

Parkeren

De locaties van de Brabantsedag zijn in het centrum van Heeze, met diverse parkeerterreinen nabij die duidelijk zijn aangegeven. Parkeren kost € 4,- per auto, af te rekenen bij de parkeerplaatsen. P4 is gereserveerd voor mensen met een officiële gehandicapten-parkeerkaart. P5 is gereserveerd voor genodigden en VIP’s met een vooraf toegestuurde parkeerkaart.

Afgesloten wegen

De wegen naar het paradeparcours zijn afgesloten van 8.00 tot 20.00 uur. De wijk in- en uitrijden is dan niet mogelijk. Waar autoverkeer niet verder mag, staan verkeersregelaars. Om 9.30 gaan de kassa’s open en is toegang alleen mogelijk met een geldig entreebewijs.

Calamiteitenroute

Gemeente Heeze-Leende heeft tijdens de Brabantsedag een calamiteitenroute ingesteld. Hier mogen auto’s niet parkeren of stilstaan; er geldt een wegsleepregeling (met hoge kosten). Alle verkeersmaatregelen zijn te zien op heeze-leende.nl/verkeer.

Voor mensen met een handicap en/of rolstoel

Een eigen (klap)stoeltje meebrengen mag. Langs het paradeparcours zijn diverse plekken gereserveerd voor mensen met een handicap en/of rolstoel. Daar zijn ook toegankelijke wc’s, evenals bij P4. Dit parkeergebied bij dorpshuis ’t Perron is gereserveerd voor mensen met een officiële gehandicapten-parkeerkaart. Plaatsen kunnen daar niet worden gereserveerd; vol is vol.

Deel dit bericht
Terug