21-08-2023

Twee nieuwe podcasts: over iconische wagens én met twee iconische personen

Komende zondag is de 64e Brabantsedag. De wagenbouwers van de Brabantsedag hebben dan nu ook geen tijd om naar deze nieuwe twee podcasts te luisteren, die zetten alles op alles om zondag 27 augustus de meest fantastische wagens op de weg te zetten tijdens de grootste theaterparade van het jaar, waar de geschiedenis  van Brabant tot leven komt.

Het Brabantsedag publiek - dat zich graag warmloopt voor komende zondag - heeft wellicht meer tijd en wordt nog met twee nieuwe podcasts verwend. In de nieuwste twee (!) afleveringen van Paradepraat wordt gekeken naar Iconische wagens (aflevering 10) en wordt gesproken met (aflevering 9) twee iconische personen voor de Brabantsedag, burgemeester Paul Verhoeven en oud-voorzitter Frans Bakermans.

In aflevering 9 wordt gesproken over monumenten: Een monument is een standbeeld, een gedenksteen of een gebouw opgericht ter herinnering aan een persoon, belangrijke gebeurtenis, gedachtegoed of begrip. Monumenten kunnen worden opgericht door de overheid, maar ook door bedrijven en particulieren.

In dit geval hebben heeft de Brabantsedag gekozen voor twee belangrijke mensen in de geschiedenis van de Brabantsedag, twee personen die zeker een begrip zijn in Heeze en door Heezernaren op handen worden gedragen, mede door hun rol bij de Brabantsedag. Burgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende en oud-voorzitter van de Brabantsedag, Frans Bakermans vertellen over hun rol bij de Brabantsedag, hoe zij elkaar tegen kwamen en praten je bij over hun mooiste momenten.

In aflevering 10 van Paradepraat duiken we in Iconische wagens. Wat is een iconische Brabantsedag wagen? De Brabantsedag is een theaterparade en de wagen voert daar uiteraard de boventoon. De geschiedenis van de Brabantsedag zorgde al voor de meest prachtige wagens, welke zijn bijgebleven, welke waren baanbrekend, welke staken er boven uit? Luister mee naar Maarten van der Velden, die aan tafel zit met wagenbouwers Kevin van Lierop, Martijn van Bree en Hans Snoeyen.

Tip: check brabantsfaam.nl om al die iconische wagens nog eens terug te kijken!

En mis je nou een iconische wagen die niet besproken is? Laat het weten! Podcast@Brabantsedag.nl

Paradepraat, de podcast van de grootste theaterparade van het jaar is luisteren via Spotify (Zoek op 'Paradepraat') of via www.Brabantsedag.nl/paradepraat

Deel dit bericht
Terug