27-08-2023

64ste Brabantsedag Heeze: Gezellige drukte, theaterparade van huizenhoog niveau

HEEZE – De 64ste Brabantsedag Heeze is prima verlopen. De her en der benodigde paraplu’s en poncho’s konden de paradepret niet drukken. Kleuren dreven het natte grijs naar de achtergrond, hartverwarmend acteursspel deed de koelte vergeten.

Op en rond de zestien fraaie wagens kwamen in het thema Eureka! ruim twee uur lang uitvindingen en uitvinders uit het voormalige Hertogdom Brabant voorbij: van gipsverband en Atlas-raket tot praline, van oerknal en asfalt tot Body Mass Index. Op en rond het paradeparcours genoot het talrijke publiek van muziek, straattheater en ander vermaak.

De gezellige dag werd traditiegetrouw afgesloten met de uitslagen en prijsuitreikingen:

· Winnaar van de HWV Publieksprijs (mede mogelijk gemaakt door de Heezer Winkeliers Vereniging) werd Ge Wit ’T Oit Noit Nie met De verheldering onder water “Ik zie het, ik heb het!”, over de Calypso-Hot onderwatercamera. De tweede publieksplaats was voor Vriendenkring De Rijten met Het ontstaan van alles, over de oerknaltheorie, en op de derde publieksplek belandde Vriendenkring Haisjô met Eureka? We walsen alles plat, met de uitvinding van het asfalt.

· Winnaar van de Persprijs werd Vriendenkring De Rijten met Het ontstaan van alles.

· Het algemeen klassement werd net als vorig jaar gewonnen door Vriendenkring De Rijten met Het ontstaan van alles.

Dit is de top drie van het algemeen klassement:

· Algemeen winnaar is Vriendenkring De Rijten met Het ontstaan van alles.

· Op de tweede plaats: Vriendenkring Haisjô met Eureka? We walsen alles plat.

· De Lambrekvrienden werd derde met Budel valt voor Oom Gips – hulde aan Antonius Mathijsen, over diens uitvinding van het gipsverband.


De volledige uitslag van de theaterparade van de 64 ste Brabantsedag is te vinden op brabantsedag.nl/uitslag.

Deel dit bericht
Terug