Theater Strabrecht

Theater Strabrechtplein

Dit door bomen omgeven plein staat bol van de muzikaliteit, maar is bovenal na de theaterparade de plek waar de wagenbouwers samenkomen en hun welverdiende wagenbouwersmaaltijd krijgen. Uniek om te aanschouwen hoe iedereen er na de parade moe maar voldaan aan het nagenieten is. Muziek is er van onze Brabantsedag-ambassadeur Björn van der Doelen met zijn oprechte liedjes in het Brabants. Verdammte Spielerei is een zot wandelorkest dat zorgt voor topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. En de Heavy Hoempa’s blazen je omver met hun ‘Massive Brass Rock’; een dikke knipoog naar hardrock en metal. De theaterparade komt hier rond 14:30 uur voorbij. Vooraf en nadien bruist het op het Strabrechtplein.

VERDAMMTE SPIELEREI

Het zotste wandelorkest van het Westelijk Halfrond. De fanfare marcheert en loopt nooit verloren rond dankzij hun actieve en oplettende Herr Kapellmeister. Topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. Festivals in het buitenland weten hun te vinden, zo waren ze te gast in Londen, Suwon (Korea), Duitsland en Oostenrijk; evengoed rekenen ze Pukkelpop en Lowlands tot hun speelterrein.

Tijdens de Brabantsedag neemt deze ‘fan-fare’ van afgestudeerde conservatoriumstudenten een loopje met Heeze.HEAVY HOEMPA

Massive Brass Rock. Een hardrock- en metalband met blaasinstrumenten. Ze blazen geheid de laatste restjes slaap uit je ogen. Stevige kost, waar je haren van gaan wapperen, ook als de volumeknop niet op standje elf gaat. Ze warmden het publiek op voor Volbeat, voor Guns ’n Roses en ze speelden meerdere malen op festivals als Bospop, Graspop en de Zwarte Cross. Inmiddels wereldberoemd om hun versie van The Ace of Spades van Motörhead.

Alle remmen los. Back in Town op de Brabantsedag, waar ook de niet-rock fan rockt op hun muziek.

BJÖRN VAN DER DOELEN (EN DE HUURSOLDATEN)

In Heeze behoeft Brabantsedag-ambassadeur Björn van der Doelen geen introductie. Met de huursoldaten en een berg instrumenten weet ie een feestje te bouwen. Nou al zin in; schuif aan voor een muzikale voorstelling waar het plezier vanaf spat! Bluesy, folk en americana in het Brabants , dat dan weer wel. ‘Knus, gezellig, een fijn onderonsje’ in een meet en greet van wagenbouwers en publiek onder elkaar.

Kiek ze shinen! Met een knipoog noemt Van der Doelen zichzelf De Parel van Brabant. Volkomen terecht!

Terug