23-07-2019

Bourgondische Brabantsedag

Bij een gezellige én complete dag uit horen natuurlijk ook een lekker drankje en hapje op z’n tijd. Ook die vind je bij de Brabantsedag. Je kunt bovendien je drankjes op een bijzondere manier afrekenen: met de gloednieuwe Parademunt!

Dit is de nieuwe Parademunt

Stichting Brabantsedag introduceert dit jaar met trots de Parademunt, een betaalmunt met de vermelding van de algemeen winnaar van de Brabantsedag 2018. Het nieuwe betaalmiddel met een waarde van €2,50 kan bij alle ‘natte’ horecagelegenheden op de pleinen en langs het parcours ingeleverd worden. Deze munt kan aangeschaft worden bij de verkooppunten van de Brabantsedag (de muntautomaten van de Brabantsedag die op de sfeerpleinen te vinden zijn én bij de Infostand) 

Met de winnaarsvermelding wordt de parademunt een echt collectors item. Tegelijk betekent dat dat de munt maar een jaar geldig is. Overgebleven munten kunnen ingeruild worden, op de dag na de parade bij het secretariaat van de Brabantsedag. Dat is dus maandag 26 augustus in ’t Perron.

Drankjes en hapjes tijdens de Brabantsedag

Zoals gezegd: je betaalt met de Parademunt bij alle ‘natte’ horeca, dus je rekent er je drankjes mee af. En daarin heb je keuze te over! 

Naast drankjes zijn er natuurlijk op en rondom het parcours ook hapjes te verkrijgen.  We nemen je even mee door de uitgebreide menukaart die de horeca-werkgroep voor je samenstelt.

Op diverse plekken, onder meer op het gemeentehuisplein en bij de Geldropseweg voor de deur van Bakkerij Vedder vind je bars van Tapperij De Zwaan. In de gemeentehuistuin laaf je je aan de Belgische Bierenbar. Of je scoort wat lekkers bij Werner van Hoof Fun & Food, het Helmondse bedrijf dat dit jaar al voor de 25ste keer op de Brabantsedag te vinden is.

De horecawerkgroep zorgt ervoor dat de catering goed verdeeld is. Aan het begin van het parcours is het friet en snacks scoren bij Frietkraam Someren en op het Wilhelminaplein staat de Broodjesbus klaar om heerlijke broodjes te maken, naast het café. Een stukje verder, voor de deur bij tableaux, geniet je van sateetjes, broodjes en drankjes van de kraam van ’t Pumpke. Zin in een ijsje? Bij het beeldje van de wagenbouwers staat La Toscana met zelfgemaakt Italiaans ijs. Ook staat hier een extra exemplaar van Frietkraam Someren. Aan de andere kant van de straat staat Safé Kebab voor je klaar om een lekker broodje Döner te maken.

Bij de Albert Heijn kan je kiezen voor de Vietnamese loempia’s van Vieth Huyn. Deze vind je nog een keer bij de oprijlaan van het kasteel, waar je ook heerlijke vis kunt scoren bij VDH Seafood. Aan de andere kant van Tapperij De Zwaan geniet je van de worstenbroodjes van Vedder en de lekkernijen van Boer van de Berg.

Ook op het laatste gedeelte van het paradeparcours, op het Strabrechtsplein is er keuze genoeg; je vindt er de Brabantsedagbar, de frietkraam van Van Grunsven, nog een ijskraam van La Toscana en nog een viskraam van visboer VDH.

Kortom: géén droge keel en géén rammelende buik!

Deel dit bericht
Terug