01-08-2019

Derde editie Kinderparade Brabantsedag: alwéér gegroeid

Voor de derde keer wordt Brabantsedag Heeze voorafgegaan door de inmiddels bekende kinderparade, op zaterdag 17 augustus. Dit jaar is het aantal aanmeldingen weer gegroeid: er doen twaalf groepen en in totaal 190 kinderen mee.

De eerste editie in 2017 telde ruim tachtig deelnemer(tje)s. Vorig jaar waren er tien groepen.

Dit jaar werken alle deelnemers van 6 tot 14 jaar net als de volwassen collega’s met het thema ‘Wat beweegt Brabanders?’. Kinderen tot 6 jaar mogen óók meedoen, maar alleen met begeleiding van een ouder. En omdat alle deelnemers winnaars zijn, krijgen ze allemaal een prijs.

De juniors bedenken, maken en doen alles zelf. Daarmee laten ze zien over een paar jaar de nieuwe talenten in de ‘grote’ wagenbouwersgroepen te kunnen worden, zodat de toekomst van de Brabantsedag verzekerd blijft.

De kinderparade vertrekt op zaterdag 17 augustus om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Martinuskerk (bij D’n Toversnest) naar eindbestemming gemeentehuistuin, waar later die avond het openingsfeest voor alle wagenbouwersgroepen begint.

De route loopt vanaf Toversnest via Jan Deckersstraat, Schoolstraat en Brekelmanspad langs het Nicasiushuis, zodat de opa’s en oma’s ook kunnen genieten, naar de tuin. Stilstaand spel is niet meer toegestaan, om zo de vaart erin te houden.

Deel dit bericht
Terug