26-04-2022

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar!

Kom kijken en genieten, laat je verrassen en verwonderen door de grootste theaterparade van het jaar! Op 28 augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2000 acteurs door het centrum van het Brabantse Heeze, (onder Eindhoven). Wat in 1954 begon als een simpele optocht met boerenkarren, is uitgegroeid tot een waar spektakel dat zijn weerga niet kent. De grootste theaterparade van het jaar trekt jaarlijks 40.000 bezoekers uit heel Nederland.

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, inclusief het Belgische deel. Dit wordt op innovatieve wijzen tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 63ste Brabantsedag is het thema “Met Verve”. Iedere wagenbouwersgroep heeft daarvoor een schilder gekozen die geboren is in het Hertogdom. Zij laten zich inspireren door de schilder of z’n schilderij, maar het kunstwerk mag niet letterlijk worden uitgebeeld. Het bouwproces van een wagen duurt maanden, vanaf het idee tot de uitvoering zijn duizenden Heezenaren dagelijks bezig om de geweldige creaties vorm te geven. Op de laatste zondag van augustus zal daardoor een kleurrijk en schilderachtig palet van zestien verschillende schilders door de straten van Heeze rijden.

Op zondagochtend loopt het dorp langzaam vol en kan het publiek voorafgaand aan de parade volop genieten van vermaak, muziek en straattheater. Vanaf 13.30 rollen de immense bouwsels in de twee uur durende theaterparade aan het publiek voorbij. Dat is genieten met een grote G. De bezoekers worden geboeid met expressief of juist ingetogen toneelspel. Ernst en komedie, werkelijkheid en fantasie wisselen elkaar af en brengen het verleden van het Hertogdom Brabant tot leven.

Ook kinderen genieten volop van de parade. De jongste toeschouwers ( t/m 12 jaar) hebben gratis toegang tot het evenement.De Brabantsedag is daarmee een dagje uit voor de hele familie en de perfecte afsluiter van de zomervakantie!


Tickets: Brabantsedag.nl/tickets

Deel dit bericht
Terug