02-09-2022

Brabantsedag Heeze wéér de schoonste!

Na een paar jaar afwezigheid konden de vele aanwezige bezoekers weer genieten van een prachtige Brabantsedag Heeze. Voor de derde keer stond een team klaar om het ook de schoonste theaterparade van het jaar te laten zijn. Bij verschillende ingangen deelden zij papieren zakjes uit aan het binnenkomende publiek. Aan het eind van de parade haalden ze de volle afvalzakjes weer op. Het resultaat: ruim 5500 uitgedeelde afvalzakjes en bijna 15 m3 afval opgehaald.

Het grootste compliment is toch wel dat het publiek de actie herkende van voorgaande edities: “Wat goed dat het Kliko-Team er weer is!” Anderen kenden de actie nog niet en vonden het een heel slim idee. De twee aanhangers vol afval, 450 kilo totaal, bewijzen dat het publiek massaal gehoor heeft gegeven aan de oproep om het zakje te gebruiken. Na afloop waren de veegwagen-medewerkers van Blink aangenaam verrast hoeveel werk al gedaan was.

Sinds 2018 wordt groots ingezet op een schone theaterparade in het kader van de Aanpak Zwerfafval van de gemeente Heeze-Leende. Naast het uitdelen en ophalen van afvalzakjes zijn alle afvalbakken voorzien van ‘Schoonste-Theaterparade-bestickering’ en zijn op de verschillende sfeerpleinen ook afvaleilanden ingezet. 

Deel dit bericht
Terug